Cilvēki sašutuši, ka "Mazās nāriņas" lomai izvēlēta melnādaina aktrise

tautaruna.lv 5.jūlijs 2019, 19:36
 
AFP / Scanpix
Studija "Disney" nākusi klajā ar paziņojumu, ka galvenās lomas atveidotāja multfilmas "Mazā nāriņa" ekranizācijā būs amerikāņu dziedātāja Halle Beilija, raksta "Daily Star".

Amerikāņus pārsteidzis fakts, ka Arielas lomas atveidošanai izvēlēta melnādaina aktrise. Jāatgādina, ka 1989. gada slavenajā multfilmā nāriņa bija gaiša rudmate.

Kāds neapmierināts komentētājs saka: "Stāsts notiek Dānijā, tajā ir teikts, ka Ariela ir gaiša un ar rudiem matiem, nesaprotu, kāpēc jāmaina viņas izskats." Kāds cits norāda, ka cilvēki gaida, ka filmā nāriņa izskatīsies tāda kā multfilmā un nesaprot šādu studijas lēmumu.

Tomēr šim lēmumam ir arī daudzi aizstāvji. Daudzi norāda, ka Ariela ir mītisks tēls un viņai nav jāpārstāv kāda noteikta rase. Kādā komentārā teikts: "Mani mulsina cilvēku neapmierinātība ar Arielas lomas atveidotājs izvēli. Stāstā svarīgs ir tēla raksturs, nevis tā animētā versija pirms 30 gadiem."

Zināms, ka "Disney" studija veikusi daudzu savu populārāko multfilmu lielā ekrāna adaptācijas. Latvijā jau izrādītas tādas studijas pasaku filmas, kā "Pelnrušķīte", "Skaistule un Briesmonis" un "Dambo". Šobrīd uz ekrāniem joprojām redzama filma "Aladins", bet jau drīzumā būs skatāma arī "Karalis Lauva".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas