Rīgas zoodārzs atklāj, kādēļ viens no tā tīģerpitoniem "žagojas"

Portāls nra.lv 23.oktobris 2018, 19:09
 
Ekrānuzņēmums
Pēdējo nedēļu laikā Rīgas Zoodārzs Tropu mājas apmeklētājiem paveras vēl nebijis skats – viens no albīnajiem tīģerpitoniem guļ saritinājies terārija vidū un ik pa brīdim "žagojas", raksta Rīgas Zooloģiskais dārzs.

Uztraukumam neesot pamata - tā ir tīģerpitonu mātīte, kura silda 6. septembrī izdētās olas! Parasti rāpuļi dēj olas siltu smilšu bedrēs vai trūdošu lapu vai komposta kaudzēs un atstāj tās inkubēties dabas ziņā, bet pitoni dējumu perē paši.

Tie guļ saritinājušies virs olām un ik pa brīdim savelk muskuļus. Šādi tie ražo siltumu, jo ligzdā ir par 5°C augstāka temperatūra nekā vidē. Vidējais olu perēšanas ilgums tīģerpitoniem ir aptuveni 60-80 dienas, vienā dējumā var būt līdz pat 45 olām. Šobrīd perēšana jau ir pusceļā, taču kāds būs galarezultāts - to rādīs laiks.

Rīgas zoodārza Tropu māju par savējo sauc 3 tīģerpitoni - visi pie mums nonākuši kā privātpersonām konfiscēti dzīvnieki, jo netika ievēroti CITES konvencijas noteikumi. Šī pasaules valstu vienošanās par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām nosaka stingrus ierobežojumus dažādu dzīvo radību ķeršanai dabā un to turēšanai nebrīvē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:02

Jaunākās diskusijas