VIDEO: Atrasts saimnieks, kurš Rīgā novārdzināja un pameta suņuku Rufusu

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 12.septembris 2018, 14:27
 
Ekrānšāviņš/Facebook
Jau iepriekš ziņojam, ka septembra sākumā Slokas ielā Rīgā skumjā stāvoklī tika atrasts novārdzināts suns. Kā Rufusam klājas tagad?

"Dzīvnieku policija" sociālajā tīklā Facebook bija ievietojusi video, kurā redzams, cik briesmīgā stāvoklī esošs suns atrasts Rīgā. Dzīvnieku draugi meklēja vainīgos, kuri pieļāvuši, ka dzīvnieks ir novārdzis un slims.

Suni apskatīja veterinārārsti un konstatēja, ka viņam ir ļoti ielaists kašķis, tādēļ dzīvniekam jāatrodas karantīnā, lai neaplipinātu citus dzīvniekus.

Dzīvnieku patversme "Ulubele" informē, ka Slokas ielā atrastais suns ir vidējais šnaucers un viņu sauc Rufuss. Suņu puikam ir aptuveni 5-6 gadi.

"Liels paldies Dzīvnieku Policijai par izmeklēšanas darbu - Rufusa dzīves vieta, "saimnieks un turētāji" ir atrasti. Paldies kaimiņiem, kuri ziņoja. Paldies Rīgas pašvaldības policijai Kurzemes nodaļai, kas operatīvi iesaistījās un ierosināja lietu par cietsirdīgu attieksmi pret dzīvnieku. Ceram, ka Rufuss tiks konfiscēts un pāridarītāji saņems sodu! Rufuss ārstējas un karantīnas režīmā tiek aprūpēts Ulubelē," vēsta patversme.

Analīzes parādījušas, ka sunim ir ne tikai kašķis, bet arī izteikta mazasinība. Ārstēšana karantīnas režīmā, pēc patversmes pieredzes, būs ilgstoša - vismaz 1,5 - 2 mēneši, kas prasa ne tikai ilgstošu un rūpīgu darbu, bet arī medikamentus.

"Esam aprēķinājuši, ka Rufusa uzturēšanai, kopšanai un ārstēšanai ar visiem medikamentiem un pārtiku šobrīd nepieciešami 12 eiro dienā un tā 2 mēnešus. Turam īkšķus, lai mazasinības iemesls būtu tikai ļoti, ļoti ielaistā infekcija - kašķis. Stabilizēsim stāvokli un tad veiksim atkārtotas analīzes. Sūtiet labas domas Rufusam. Ja ir iespēja - vediet kvalitatīvus gaļas konservus vai liellopa gaļu un lūdzu atbalstiet ziedojot," lūdz "Ulubele".

Atbalsta iespējas

Ziedojumu mērķis: Rufusam
Tiešsaistē ziedot iespējams: https://www.ziedot.lv/tavai-palidzibai-ir-dzivibas-cena-3159

Ziedojuma konts:
Biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele"
"Ozolaine", Līči, Stopiņu novads
Reģ.Nr. LV 40008095993
AS Swedbank,
Konts: LV 97 HABA 0551 0283 5389 3

Paypal: info@ulubele.org

Ziedojumu tālrunis: 90006863 (1 zvans = 4,27 eiro) 90006083 (1,42 eiro)

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas