Bērni Latvijas skolās sūdzas par kādu latviešu blogeri

tautaruna.lv 4.februāris, 5:30
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Kulinārijas blogeris Rojs Puķe jeb labāk pazīstams ar vārdu Pipars jau pusotru gadu dodas uz Latvijas skolām, lai skolēniem pasniegtu nodarbības par uzturu. “Bez Tabu” saņem vēstuli no skolēniem, kuri apšauba Pipara zināšanas uztura jomā, uzdodot jautājumu, vai šādas nodarbības drīkst pasniegt personas bez attiecīgās izglītības?

Par kulinārijas blogera Roja Puķes jeb Pipara uztura lekcijām skolnieks Tomass dzirdējis no paziņām, kuru skolās viņš viesojies!

"Es domāju, vai cilvēks bez izglītības var to darīt. Es arī varu aizbraukt un pastāstīt, ka dārzeņi ir veselīgi un tie ir jāēd, bet viņš stāsta vairāk un padziļinātāk, ka pusdienās nav tāda opcija kā vegānisms, ja neēd gaļu, ka tas esot slikti. Bet fakts kā tāds, ka cilvēks bez izglītības var braukt uz skolām un stāstīt tādas lietas."

Rojs plašāku atpazīstamību guvis, saņemot “Latvijas lepnuma” balvu nominācijā “Jauniešu iniciatīva”, tāpat izdevis recepšu grāmatu un ar receptēm aktīvi dalās sociālo tīklu vietnē “Instagram”, un nu darāmo darbu sarakstam pievienojusies arī viesošanās pie 5.-11. klašu skolēniem!

Kulinārijas blogeris Pipars stāsta, ka pusotra gada laikā katru mēnesi viesojies četrās skolās, iepazīstinot jauniešus ar veselīga uztura pamatprincipiem - pirmajā daļa stāstot teoriju, otrajā - ir praktiskais darbs jeb gatavošana. Pipars stāsta, ka pats daudz lasījis par uzturu un šo informāciju apkopojis, stāsta, ka runājis arī ar uztura speciālistiem par savas lekcijas saturu.

Uz jautājumu, vai Rojs plāno pēc vidusskolas apgūt uztura zinātni kādā augstskolā, viņš atbild, ka gribēt jau gribētu, bet nav pārliecināts, vai pietiks laika.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas