Sieviete nolaupa 11 gadus vecu meiteni, lai izaudzinātu viņu par sievu savam 27 gadus vecajam dēlam

tautaruna.lv 4.maijs, 17:45
 
depositphotos.com
Noziegums noticis vēl 2023.gada februārī, taču mediji detaļas atklājuši tikai tagad, vēsta South China Morning Post.

Jana satika meiteni ciematā, kas atrodas Liupanshui pilsētas rajonā (apmēram 250 km attālumā no Kujingas), Ķīnā. Sieviete mēģināja vienoties ar meitenes tēvu, lai paņemtu meiteni sev līdzi, lai galu galā viņu apprecētos ar viņas dēlu. Taču bērna vecāks no piedāvājuma atteicās.

Dažas dienas vēlāk, kad meitene bija mājās viena, Jana viņu nolaupīja. Un sievietes dēls aizveda bērnu uz savu māju. Mazāk nekā nedēļu pēc tam Jana tika arestēta, un četras dienas vēlāk arī viņas dēls padevās policijai.

Decembrī Janai piesprieda divus gadus, bet viņas dēlam - septiņus mēnešus cietumā. Viņi lēmumu pārsūdzēja, bet jaunā sēdē martā tiesa spriedumu atstāja spēkā. Tik maigs sods par bērnu nolaupīšanu izraisīja Ķīnas interneta lietotāju sašutumu. “Es nesaprotu, kāpēc bērnu tirgotājiem paredzētie sodi ir tik maigi? Tas ir iemesls, kāpēc šādi noziegumi turpinās. Peļņa ir lielāka par izmaksām,” rakstīja viens no viņiem.

Pusaudžu meiteņu nolaupīšanas tradīcija Ķīnā pastāv jau kopš seniem laikiem. 1950. gadā varas iestādes aizliedza šo praksi, lai gan ik pa laikam šādi gadījumi turpina parādīties plašsaziņas līdzekļos un kļūst par pamatu krimināllietām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas