Pēc noziedznieka aizmukšanas no valsts tiek vilkti ārā tiesājošās tiesneses vecie grēki

tautaruna.lv 19.marts, 15:50
 
pixabay.com
Ziņots, ka Krievijas labā spiegojošais Frolovs iepriekš bija apcietināts, bet izmeklēšanas tiesnese Biruta Horuna 2022. gada maijā viņu atbrīvoja pret 30 000 eiro lielu drošības naudu. Frolovs medijos tolaik publiski nožēloja izdarīto un lūdza piedošanu.
Pēc ziņas, ka Frolovs, kurš ar tiesneses Birutas Horunas lēmumu tika atbrīvots pret drošības naudu, ir pametis Latviju, mikroblogošanas vietnē "X" tiek "vilkti ārā" vecie tiesnes un viņas kolēģes Solvitas Glaudānes grēki. 2013. gadā viņām uz gadu tika samazināta alga, jo abas kolēģes divas dienas darbā atradās alkohola reibumā.

Par to 2013. gada martā vēstīja raidījums "Nekā personīga": "Kā liecina raidījuma rīcībā esoša informācija, 26. un 27. februārī abas tiesneses darbā bijušas alkohola reibumā. Pēc aculiecinieku stāstītā raidījumam, stāvoklis bijis tik drūms, ka vienai no tiesnesēm bijis jāpalīdz pārvietoties. Abās dienās tiesnešu kalendārs bija blīvs - 26. februārī Glaudāne skatīja divas krimināllietas, Horuna - vienu administratīvo pārkāpumu lietu un vienu civillietu. Savukārt 27. februārī Glaudāne skatīja vienu krimināllietu, bet Horunai bez administratīvās pārkāpumu lietas un civillietas bija jāizlemj jautājums par diviem drošības līdzekļiem un jāpieņem vēl kāds kriminālprocesuāls lēmums.


Tagad "X" tiek apspriests, ka Horuna par Frolova atbrīvošanu pret drošības naudu, iespējams, lēmusi neskaidrā prātā.

"Darba laikā alkohola reibumā. Biruta Horuna pret 30 000€ atbrīvo Frolovu, kurš palūdza piedošanu, bet nu ir aizbēdzis. Viss VDD darbs vējā, ja tiesneši lemj, ka pretvalstiski elementi var iemaksāt naudu un aizbraukt no Latvijas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:52

Jaunākās diskusijas