"Kapsēta!" Briesmīgi skati Rīgas centrā

tautaruna.lv 19.marts, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Rīdzenieks aktualizē problēmu ar pamestajiem velo vrakiem galvaspilsētas ielās – šobrīd velo novietnes Tērbatas ielā, Rīgā, esot pilnas ar bezsaimnieku riteņiem, tāpēc braucamajiem velosipēdiem nemaz neesot vietas, vēsta "Bez Tabu".
Rīgas pašvaldība galvasspilsētas teritorijā uzstādījusi divdesmit vienu velo novietni, tomēr satiktie riteņbraucēji smīn - maza no tā jēga, ja lielākā daļa no tām aizņemtas ar bezsaimnieku velosipēdiem.

Arī rīdzinieks Mārtiņš problēmu novērojis un stāsta, ka arī savas dzīvesvietas apkaimē pamanījis velosipēdus, kuri atstāti velo novietnē. Savukārt satiktā iedzīvotāja Evelīna dzirdējusi, ka pamestie velosipēdi piederot ārzemniekiem, kuri tos atstājuši Latvijā, kad paši devušies uz savām dzimtajām mājām.

Šobrīd Rīgas dome cīņā ar veco velosipēdu kapsētu esot bezspēcīga - jautājums neesot tiesiski noregulēts, un vislielākās diskusijas esot par to, kā saprast, ka velosipēdam patiešām nav saimnieka! Rīgas apkaimju iedzīvotāju centrs grasās iedvesmoties no Roterdamas pieredzes. Rīgas apkaimju iedzīvotāju centra pārstāvis Villiams Kursītis-Vrobļevskis stāsta, ka augustā plānots sākt līmēt uzlīmes uz velosipēdiem, kuri ilgstoši atrodas velo novietnēs. Ja saimnieks tā arī neatrodas trīsdesmit dienu laikā, tad varētu uzskatīt, ka tam nav saimnieka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas