Domstarpības par valodu noved līdz apdraudējumam dzīvībai; valsts policija saka, ka pats vainīgs

tautaruna.lv 31.jūlijs 2023, 15:15
 
pixabay.com
Līdz ar latviešu pašapziņas celšanos attiecībā uz valodas lietošanu un arvien biežāku atteikšanos runāt krievu valodā, "mazākumtautības" pārstāvji sāk uzvesties arvien agresīvāk, pieprasot turpināt vēsturisko tradīciju: kur pieci latvieši un viens krievs, tur visi runā krieviski.

Milzīgu sašutumu latviskajā sabiedrībā izpelnījies "Twitter" jeb "X" publicētā ziņa: "30.07.23. es uzstāju, ka Latvijā jārunā latviski, krievu izcelsmes kaimiñi sāka mani žņaugt kāpņutelpā. Pirmo reizi dzīvē biju situcijā, kad nevarēju paelpot.. atbrauca @tiško un partneris no Valsts policija un teica, ka es esmu vainigs, ka izprovicēju krievus..."

Žurnāliste Elita Veidemane stingri iesaka vērsties policijā: "Tas taču ir ārprāts. Tālāk jau vairs nav kur. Māri Kučinski! Kā jūs reaģēsit?"

Valsts policija komentējusi: "Sveicināti! Aicinām privātā ziņā nosūtīt sīkāku informāciju par notikušo, kā arī notikuma vietu un laiku."

Imants Parādnieks: "Izklausās neticami… Taču ir skaidrs, ka tas ir fakts! Valsts policijas darbinieks pēc būtības “attaisno” vardarbību ja tā ir “izprovocēta”… Fantastiska izpratne! Tas pat nesaistīti ar etniskas dabas naida izpausmi, bet pēc definīcijas ir neiedomājami!"

Komentētāji: "Uz vardarbību no krieviem var atbildēt tikai ar vardarbību un vēl arī nežēlīgi. Krievi saprot tikai brutālas atbildes. Ja jūs vēršaties policijā, krievi to uztver kā uzvaru. Es šo publiku labi zinu, neesmu krievs, bet viņu 'kultūru' un 'ponjatija' es diemžēl zinu ļoti labi."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas