Piešķir aizdevumu, kas nav lūgts; brīdina par krāpniecību

tautaruna.lv 19.decembris 2020, 16:00
 
Pixabay
Kāds vīrietis brīdina līdzcilvēkus un aicina pievērst uzmanību darbībām savos e-pastos. Viņš uz sava vārda saņēmis apstiprinājis naudas aizdevumam, kuru nav pieteicis.

"Vēlējos pabrīdināt par šo krāpniecību, zinu, ka neesmu vienīgais, kas brīdina par šo. Runa ir par "Amazone" dāvanām "WhatsApp".”

Atnāca paziņojums, ka man ir aizdevums piešķirts -1350 eiro! Labi, sazvanīju visu, ko var, bloķēju visu ko var, nomainīju visu ko var, divpakāpju verifikācija pilnīgi visam būs.

"Gmail" vēstule par aizdevumu izdzēsta, bet ne izdzēsta no atkritumu sadaļas, runājuši krieviski ar bino.lv darbinieku caur čatu, caur manu profilu. Saglabājuši savu paroli manā "Gmail", lai tiktu iekšā manā profilā!" "Bez Tabu Sūdzību dēlī" raksta Dāvis.

Iedzīvotāji vairākkārt tiek brīdina būt uzmanīgiem gan atbildot uz svešiem telefonu zvaniem, kuros piedāvā iesaistīties akciju tirgos, gan sargāt savas piekļuves interneta vidē.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) iepriekš brīdinājis un vērsis patērētāju uzmanību uz krāpnieciskiem aizdevējiem, kuri aicina noslēgt kreditēšanas līgumus ar mērķi -aizdevums saimnieciskai darbībai. Lai noslēgtu šāda veida līgumu, patērētājs apliecina, ka viņš ir saimnieciskās darbības veicējs vai kredītu ņem savai saimnieciskajai darbībai, kā rezultātā komersants liedz patērētājam izmantot patērētāja tiesības un nepieciešamības gadījumā izmantot PTAC atbalstu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:22

Jaunākās diskusijas