SOCTĪKLOS brīdina par izvirtuli, kurš mazām meitenēm sūta seksuāla rakstura ziņas

tautaruna.lv 22.jūlijs 2020, 18:29
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Kāda sieviete brīdina vecākus uzmanīt savu bērnu darbības soctīklos - kāds izvirtulis 11 gadus vecai meitenei nosūtījis seksuāla rakstura ziņas.

"Vecāki uzmaniet savus bērnus, jo tikko manai krustmeita atnāca šis, sūta seksuālu veida video un raksta visādas muļķības.

Tas jau tā ka meitenei tikai 11 gadi.

Protams tiks ziņots policijai. Uz zvaniem neatbild," stāsta Lelde.

Ekrānuzņēmums

Varasiestādes bērnu vecākus aicina sekot tam, ko viņu bērni dara sociālajos tīklos un arī pastāstīt par sekām, kādas var rasties, ja savas fotogrāfijas tiek sūtītas nezināmiem cilvēkiem. Tāpat jaunieši aicināti ziņot vecākiem, ja saskaras ar situāciju, kad ar viņiem tiek uzsākta šāda veida komunikācija.

Par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas vai bezpalīdzības stāvoklī esošas personas pavešanu netiklībā, tas ir, par tādas seksuāla rakstura darbības izdarīšanu bez fiziskas saskares ar cietušā ķermeni nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi vai izraisīt dzimuminstinktu cietušajā, ja to izdarījusi pilngadīga persona vai ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja tas izraisījis smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas