Viens no miljona – piecgadīgais Alekss saslimst ar ļoti retu slimību; viss jāapgūst pa jaunam

tautaruna.lv 22.jūlijs 2020, 19:14
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Aleksam ir 5 gadi. Puisēns bija gaidīts, lolots un vesels bērniņš. Bērnudārzā puisēns bija līderis, aktīvs, sportisks, brauca ar divriteni, spēlējās ar lego, aizrautīgi mācījās un spēja savos 5 gados sarunāties angļu valodā. 2019. gada vasarā puisēns pēkšņi saslima un sākās krampji, kurus nevarēja apturēt, vēsta labdarības organizācija Ziedot.lv.
Alekss nonāca reanimācijā, kur viņš pārdzīvoja vairākas mākslīgās komas un vairākas nedēļas ārsti un viņš pats cīnījās par dzīvību. Ārsti ilgstoši nevarēja noteikt slimības diagnozi un saprast tās iemeslus.

Kad vēlā rudenī Aleksu izrakstīja no BKUS, diagnoze vēstīja - FIRES, fokāla epilepsija ar apziņas traucējumiem, ekspresīvas un receptīvas valodas un autiska spektra traucējumi. Alekss ir viens no miljona. Slimība ir ārkārtīgi reta, maz izpētīta un esošās zināšanas un pieredze ārstiem pagaidām neļauj pilnībā apstādināt krampjus un palīdzēt Aleksam atgūt veselību. Lai saprastu, kā palīdzēt dēla ārstēšanā, vecāki paši meklēja palīdzību pie neirologiem Vācijā, Krievijā un Amerikā. Alekss un Aleksa vecāki ir cīnītāji. Puisēnam no jauna jāmācās pilnīgi viss, ko viņš mācēja pirms slimības. Lai būtu kopā ar Aleksu, mamma pameta savu darbu, bet tētis cenšas strādāt no mājām. Viņi ir klāt katru minūti pie puisēna, lai viņam palīdzētu un ar savu “mundro aci” nosargātu. Ir cerības, ka Aleksam varētu palikt labāk, jo slimība neprogresē.

Lai uzlabotu Aleksa veselību, ļoti nepieciešamas regulāras nodarbības pie ergoterapeita, audiologopēda un fizioterapeita, kuras gadam sastāda ievērojamu summu 3690 eiro. Laiks iet, un Aleksam ļoti nepieciešama palīdzība. Ģimene lūdz palīdzību, jo šobrīd palicis grūtāk nosegt visas ar ārstniecību saistītās izmaksas.

Alksam var palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas