Latgalē atklāta neiedomājama cietsirdība pret suni

Viktorija Gabrjuna 3.jūlijs 2020, 19:25
 
Ilustratīvs foto / Lauris Aizupietis/F64
Rēzeknes novada Rikavas ciemā vīrietis pastrādājis ar prātu grūti aptveramu nežēlību pret savu suni: gaišā dienas laikā publiskā vietā – veikalā un centrālajā ielā – nežēlīgi sitis un žņaudzis dzīvnieku. Gūto traumu dēļ suns nomira, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Par 12. jūnija notikumiem pavēstīja Rikavas iedzīvotāja, kura nevēlējās atklāt savu vārdu. Viņa par cietsirdību pret suņu meiteni uzzinājusi no citiem iedzīvotājiem vairākas dienas pēc notikušā. Liela auguma suns 12. jūnijā vienatnē iegājis veikalā Rikavas nomalē. Suns, kā vienmēr, bijis miermīlīgs. Veikalā viņš sastādījis kompāniju pārdevējai, apguļoties uz grīdas un noraugoties rosībā. Ķepainis nevienu neapdraudēja, atsaucoties uz sarunām ar citiem vietējiem, stāsta iedzīvotāja.

Vēlāk veikalā pēc suņa ieradās dzīvnieka saimnieks, esot bijis ļoti agresīvi noskaņots.

"Man stāstīja, ka veikalā bijuši cilvēki: apmeklētāji un pārdevēja. Kas tur viņam [suņa saimniekam] nav paticis. Viņš pastiepa suni pavadā uz augšu tā, ka sunim esot izkārusies mēle. Tad ar kāju sita pa mugurkaulu, spēra. Nežēlīgi spārdījis. Pēc tam, ejot uz mājām, stiepis saitē un spārdījis. To redzēja cilvēki, kuri bija veikalā un pārdevēja, pa logu no bibliotēkas to redzēja bibliotekāre, kad viņš turpināja sist suni, vedot viņu mājās. [Pēc tam] mājās suns nav izdzīvojis. Līdz šim brīdim, kamēr viņš nenosita savu suni, mums nebija aizdomu, ka viņš varētu būt tik ļoti nelīdzsvarots cilvēks," stāstīja sieviete.

Par notikušo ciemā sieviete uzzināja 17. jūnijā, vairākas dienas pēc cietsirdības, uzreiz par nežēlību pret dzīvnieku telefoniski paziņoja PVD un raidījumam “Bez Tabu”.

Veikala pārdevēja žurnālistiem stāstīja, ka par dzīvnieka bojāeju mājās pēc piekaušanas sarunās ar citiem iedzīvotājiem pavēstījusi vīrieša sieva, kura bijusi satriekta par vīra pastrādāto.

Neviens aculiecinieks, izņemot iedzīvotāja, kura par cietsirdību uzzināja pēc vairākām dienām, neziņoja policijai un/vai PVD par redzēto. Līdzcilvēku vienaldzība šokē nevienaldzīgo iedzīvotāju. Viņa stāstīja, ka neviens arī neesot aizrādījis vīrietim un centies apturēt agresiju pret dzīvnieku. Uzrunātie aculiecinieki atzīst, ka neesot iesaistījušies, bet esot žēl dzīvnieka. Dažs stāsta, ka, redzot notikušo, bijuši šokēti un neesot zinājuši, kā rīkoties.

Lai gan viena Rikavas iedzīvotāja paziņoja par notikušo PVD, nedz dzīvnieku labturības uzraugi, nedz policisti vairāku nedēļu laikā nebija ieradušies uzmeklēt dzīvnieku saimniekus, ko apstiprina arī nelaiķa suņa saimniece.

PVD Veterināro objektu uzraudzības nodaļas vadītāja Mairita Riekstiņa raidījumam stāstīja, ka, saņemot izsaukumu uz uzticības tālruni 17. jūnijā, PVD informāciju esot nodevis Valsts policijai.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas