Vīrietis nespēj noticēt - divarpus gadus braucis ar zagtu auto; CSDD to nav piefiksējusi

tautaruna.lv 28.augusts 2019, 20:45
 
Pixabay
Juris vietnē Facebook dalījies ar savu stāstu, kurā atklājis, ka pirms diviem gadiem nopircis auto un, veicot visas nepieciešamās darbības Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijā (CSDD) auto pārrakstot uz sava vārda, maksājot sodus, nav piefiksēts, ka mašīnā patiesībā ir zagta.

"Šodien saņēmu zvanu no Valmieras policijas sakarā ar manis pārdoto BMW 320. Es pirms divarpus gadiem 2017. gadā pavasarī, ja nemaldos, martā nopirku BMW Lietuvā. Pilsētu neatceros, bij neliela pilsētiņa. Auto atradu portālā "autoplius. lt"

Pasūtīju pirms pirkšanas "autoDna.lv" auto vēsturi. Auto vēsture nebija uzrādīts, ka auto ir meklēšanā. Auto bija reģistrēts Lietuvā un bija uz Lietuvas numuriem, tas arī likās drošāk. Bija reģistrēts, cik atceros, pus gadu vismaz.

Lietuvā satikāmies ar pārdevēju pie viņa garāžas, sarakstījām pirkšanas-pārdošanas dokumentu un devāmies uz Latviju. Pa ceļam iebraucām Jelgavas CSDD un ar dokumentiem, kas man bij uz rokas, tas ir, Lietuvas auto reģistrācijas apliecību, pirkšanas - pārdošanas un Lietuvas valsts auto numuriem, pirms tam veicu numuru salīdzināšanu. Lietuvas numurus paņēma CSDD un piereģistrējot uz mana vārda BMW, izsniedza Latvijas numurus.

Par cik auto bij paredzēts mācību auto, veicu pārbūvi, ieliekot dublējošos pedāļus un mainīju auto numuru, uz savu numuru. Pēc pārbūves bij jāveic vēlreiz numuru salīdzināšana. Kas bij +/- pēc mēneša. Gadā divas reizes bij jāveic TA. Par 30 mēnešiem, ja nemaldos, piecas reizes. Katru reizi pārbaudīja VIN numuru. Pirms pārdošanas izņēmu pedāļus, tas ir, šogad 2019 gadā. Pirms pāris mēnešiem un, saglabājot savu numuru, glabāšanā, uzlika CSDD rindas kārtībā jaunus numurus. Pirms tam bija jāveic numuru salīdzināšana. Un arī tad nebija nekādu problēmu.

22. augustā pārdevu auto, veicot attālināto parakstīšanau, arī tur nebija nekādu aizķeršanos. Vakarā saņēmu zvanu no policijas. Biju šokā kad uzzināju, ka auto zagts. Vairāk šokā par CSDD, ka divarpus gadus esmu braucis ar it kā zagtu auto.

Uz auto tika reģistrēti kursanti, kas ar viņu mācījās. Par šiem gadiem ir formēts protokols par ātruma pārsniegšanu ar šo auto, arī tad neko neteica par zagtu auto. Ir formēts protokols par drošības jostu nelietošanu. Arī tad auto nebija meklēšanā. Veicis visu laiku OCTAS un KASKO apdrošināšanas.
Grūti tam noticēt un ceru ka tā ir kaut kāda kļūme," cer Juris.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas