FOTO: Pēc šādas avārijas šoferis pamet cietušos un metas bēgt

Portāls nra.lv 4.oktobris 2017, 17:30
 
Valsts policija
Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policijas Rēzeknes iecirknis saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada Griškānu pagastā ir noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā no ceļa nobraukusi automašīna un ir cietuši cilvēki.

Ierodoties notikuma vietā policijas darbinieki konstatēja, ka uz autoceļa Rēzekne - Dagda grāvī avarēja VW PASSAT. Transportlīdzekļa vadītājs notikuma vietu atstāja, savukārt mašīnā palikuši trīs pasažieri, divi no kuriem negadījuma rezultātā guvuši dažādas traumas. 1999.gadā dzimis jaunietis un 2003.gadā dzimusi meitene no notikuma vietas tika nogādāti medicīnas iestādē. Tās pašas dienas vakarā medicīnas iestādē pēc palīdzības vērsās arī pats transportlīdzekļa vadītājs - 1997.gadā dzimis Rēzeknes iedzīvotājs. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess.

Izmeklēšanas rezultātā likumsargi noskaidroja, ka minētais transportlīdzeklis atrodas meklēšanā, jo pagājušās dienas vakarā tas tika nozagts Rēzeknē no kādas daudzdzīvokļu mājas pagalma. Uz automašīnas bija uzstādītas cita transportlīdzekļa numurzīmes un ievietots zagtais akumulators. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, iespējamā vainīgā persona ir nozagusi mašīnu, kurai nebija numurzīmju, jo tās likumīgais īpašnieks transportlīdzekli iepriekš bija noņēmis no uzskaites. Saprotot, ka automašīna bez numurzīmēm pievērsis pastiprinātu uzmanīgu, vīrietis blakus pagalmā nozadzis numurzīmes no cita transportlīdzekļa, bet lai zagto mašīnu iedarbinātu, no vēl vienas - IVECO markas mašīnas nozadzis akumulatoru un somu ar instrumentiem.

Taču tālu aizbraukt vīrietim nav izdevies, Rēzeknes novada Griškānu pagastā viņš netika galā ar transportlīdzekļa vadību, ka rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas.

Valsts policija

Pašlaik izmeklēšana turpinās, savukārt aizdomās turētajam vīrietim par augstākminētajiem noziedzīgiem nodarījumiem draud kriminālatbildība, pēc Krimināllikuma 175. panta 1. un 3. daļas, 265.panta 2.daļas un 260.panta 1.1daļas.

Par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība) — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Par zādzību, ja tā izdarīta no transportlīdzekļa — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Par transportlīdzekļa reģistrācijas numura zīmes nolaupīšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts vidēja smaguma miesas bojājums, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:52

Jaunākās diskusijas