Pēc alkohola lietošanas, vīrietis nolemj pašaudīties un trāpa sievietei

Portāls nra.lv 4.oktobris 2017, 18:07
 
VP
Sestdien, 30. oktobrī, ap pulksten sešiem vakarā Valsts policija un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēma informāciju no aculieciniekiem, ka pirms brīža Garkalnes novada Skuķīšos kādai sievietei gados galvā trāpījusi pneimatiskā ieroča lode.
Cietusī tobrīd stāvējusi sabiedriskā transporta pieturā, kad nezināma persona no attāluma šaudījusies ar ieroci, viņai trāpot.

Mediķi cietušo nogādāja slimnīcā, kur viņai sniegta palīdzība. Par laimi, pēc policijas rīcībā esošās informācijas, gūtais ievainojums nav ļoti smags.

Veicot izmeklēšanas darbības, policisti noskaidroja, ka šāvieni raidīti no blakus esošās dārza mājiņas teritorijas, kā arī noskaidroja personu, kura veikusi šo noziegumu.

Vakar, 3. oktobrī, Saulkrastu iecirkņa policisti sadarbībā ar kolēģiem no Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas veica piecas kratīšanas dažādās adresēs, kur mēdz uzturēties aizdomās turētais.

Kratīšanu laikā tika atrasts un konfiscēts pneimatiskais ierocis, ar ko izdarīts šāviens. Tāpat vienā no pārbaudītajām adresēm tika atrastas un atsavinātas 36 nereģistrētas bises patronas, četras signālpatronas un aptuveni 100 gramu šaujampulvera.

Šajā pašā dienā policisti aizturēja aizdomās turēto 1973. gadā dzimušo vīrieti, kurš iepriekš nav sodīts. Savu rīcību viņš skaidroja ar to, ka tovakar atpūties dārza mājiņu teritorijā kopā ar draugiem un lietojis alkoholu. Viņš esot vēlējies pašaudīties un neesot zinājis, ka pieturā atrodas cilvēki.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas - par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:19

Jaunākās diskusijas