Ukrainas bēgļi

Aivars Gudrais

KAS DARĀMS AR UKRAIŅU BĒGĻIEM ???

                Nu jau teju gada garumā Latvijā ir ieradušies tūkstošiem cilvēku no Ukrainas, pārsvarā gan sievietes, pensionāri un mazgadīgi bērni, kas mūk no putiniskās Krievijas izsauktās karadarbības Ukrainā. Atšķirībā no t.s. “3.pasaules valstu” migrantiem, šie cilvēki vairumā nav laimes meklētāji, bet tiešām mēģina glābties no kara darbības un tās izraisītajām sekām, turklāt, ir labi zināms, ka moskaļu okupanti mēdz nežēlīgi izrēķināties arī ar civiliedzīvotājiem. No šī viedokļa vērtējot, viņu vēlme emigrēt ir atbalstāma un saprotama; jāatzīmē gan, ka daļa šo ļaužu tomēr nesteidzas uz ārvalstīm, bet meklē mierīgāku vietu turpat Ukrainā, jo tā, ar Baltijas valstīm salīdzinot, ir ļoti liela zeme, un tikai 20% teritorijas tās teritorijas pagaidām ir moskavītu rokās. Lai nu tā paliek katra cilvēka paša sirdsapziņas lieta, ko izvēlēties – bēgt vai palikt; un, ja bēgt, tad cik tālu un kādā virzienā. Nezinot katru konkrētā cilvēka likteni un viņa iepriekšējos dzīves apstākļus, neņemšos viņu ne slavēt, ne nosodīt. Viens gan mums nepārprotami ir jāatzīst – ar Ukrainu mums ir kopīgs ienaidnieks, ja vēl ne esošais, tad noteikti potenciālais.  Tas liek uz patvēruma meklētājiem no Ukrainas raudzīties pavisam savādāk, nekā tādiem pašiem ļautiņiem no, piemēram, Sīrijas, lai gan kā vienā, tā otrā ļaužu grupā var atrasties cilvēki, kuriem primārais nav glābties no kara darbības, bet gan iekārtoties uz dzīvi viņu “sapņu zemē” – Eiropas Savienībā.

                Aktuāls kļūst cits jautājums – ko darīt ar šiem cilvēkiem, kas te ieklīduši un kuriem pagaidām varbūt tiešām nav iespējas atgriezties savā iepriekšējā mītnes vietā? Latvijā, kā zināms, lauvas tiesu rūpju par viņiem uzņēmusies organizācija “Gribu palīdzēt bēgļiem”, kuru pārstāv sorosiskā deģenerāte Rūta Dimanta un citi tamlīdzīgi cilvēkveidīgie atkritumiTā ir sevišķi zemisku neliešu banda, kuru mērķis ir iznīcināt Latviešu tautu, pārtautojot un asimilējot to savā Tēvzemē, un kas gan labāk var viņiem palīdzēt šai lietā kā pēc iespējas lielāka skaita dažādu rasu un tautu imigrantu iepludināšana Latvijā uz neatgriezenisku palikšanu? Lūk, tādēļ viņi ar asarām acīs cenšas piespiest mūsu varturus pieņemt Latvijā jebkuru “daudzcietušo” ieklīdeni, kas izsaka vēlmi pie mums apmesties, un, pasarg’ Dievs, nepieļaut viņu aizbraukšanu prom no Latvijas. Savukārt, tos, kas pret šādu genocīdu cīnās, viņi visiem spēkiem cenšas dabūt aiz restēm, tikai viņu nelaime ir tā, ka viņu sūdainās ķepas priekš tā nereti izrādās par īsām… 2015.gadā viņi bija sacēluši traci par maniem imigrantu bandītiem nelabvēlīgajiem ierakstiem tviterī, un pierunāja Latvijas radio žurnaļugas uzkūdīt pret mani toreizējo ģenproku Kalnmeijeru, kas, neiedziļinoties lietas būtībā, sāka mani apvainot kriminālā nodarījumā; savukārt, 2021.gadā mēģināja saskatīt kaut kādu “sociālo naidu” manā publikācijā “Invalīdi-kropļi”, un bija pat ar kāda viņiem pakalpīga prokurora palīdzību panākuši kriminālprocesa uzsākšanu, kuru gan, cik saprotu, nācās vien izbeigt. Šos faktus es minu tāpēc, lai tautieši saprastu, par ko cīnās šie radījumi, un neuzticētos Rūtiņas smaidīgajam ģīmim, kad viņa aicina ziedot naudu un mantas ukraiņu bēgļiem! Atcerieties, ka šie paši darboņi aktīvi aizstāvēja (un turpina aizstāvēt vēl joprojām) Tuvo Austrumu valstu imigrantus, kurus uz ES caur Baltiju mēģināja (un joprojām mēģina) nosūtīt Baltkrievijas diktators Lukašenko! Tā kā nav nekādas garantijas, vai jūsu ziedojums tiešām tiks ukraiņiem, vai arī tiem, kas “briesmīgi salst” uz Baltkrievijas un ES valstu robežām !!!

                Un tātad, kas notiek ar Ukrainas bēgļiem Latvijā? Apmēram tas pats, kas ar latviešu trimdiniekiem ASV, par kuriem kāds publicists (neatceros precīzi viņa vārdu un uzvārdu) bija izteicies: “Ienaidnieki grib mūs iznīcināt, draugi mūs grib pēc iespējas ātrāk asimilēt, bet neviens nepalīdzēs mums tajā, kas mums visvairāk nepieciešams – palikt par tiem, kas mēs esam – Latviešiem!”. Arī ar ukraiņiem ir tāpat. Lai arī ne pārāk bieži, tomēr ik palaikam dzird, ka nodedzināta kāda ukrainim piederoša mašīna, mājai izdauzīti logi, norauts Ukrainas karogs…utt… Skaidrs, ka ne jau Latvieši dara šīs nelietības, to paveic t.s. ‘5.kolonna”, PSRS atstātais militāro un civilo okupantu kopums, arī viens otrs “patvēruma meklētājs” no PaRašas, kuri patiešām līdz sirds dziļumiem neieredz ukraiņus, tikai vēl nejūtas tik vareni, lai sāktu viņus masveidā iznīcināt fiziski, tāpēc spiesti aprobežoties ar sīkām riebeklībām. Un, savukārt, otri ļaundari ir tādi kā R.Dimanta un viņas banda, kuriem par katru cenu vajag Latviešu nāciju atšķaidīt vienalga, ar ko; ja nevar ar aziātiem vai nēģeriem, nu, tad derēs arī ukraiņi. Vairums ukraiņu bēgļu nebūt nealkst uz mūžu apmesties Latvijā, viņi cer un arī cenšas pie pirmās izdevības atgriezties dzimtajā Ukrainā! Taču tas nu nekādi nesaskan ar sorosītu bandas plāniem ar ukraiņu palīdzību asimilēt un iznīcināt Latviešus. Un tāpēc viņi uzstāj, ka ukraiņu bēgļus pēc iespējas ātrāk vajagot “integrēt” vietējā sabiedrībā, iemācīt viņiem Latviešu valodu, sameklēt viņiem darbu (lai gan ari Latviešu vidū ir tūkstošiem bezdarbnieku); vārdu sakot, darīt visu, lai pēc iespējas palielinātu viņu vēlmi palikt Latvijā un samazinātu vēlmi atgriezties Ukrainā, jo mums taču esot “katastrofāla demogrāfiskā situācija” un “šausmīgs darba roku trūkums”. Bet patiesais viņu mērķis, kā jau minēju, ir cits, ar vienu moskaļu upuru palīdzību iznīcināt citus no moskaļiem jau agrāk cietušos un potenciāli apdraudētos ļaudis.

                Bet ko darīt mums, Patriotiem, kas nevēlē ļaunu ne Latviešiem, ne ukraiņiem, kas grib, lai abas šīs tautas saglabātos un laimīgi dzīvotu savā etniskajā Dzimtenē? Īsi un skaidri – jāpalīdz ukraiņiem saglabāt savu identitāti, tāpat kā savulaik Latviešiem Amerikā un citur trimdā. Un tas nozīmē, ka nav jāstumj viņu bērni uz Latviešu skolām, bet jāiesaka viņiem turpināt attālināti mācīties Ukrainas skolās, kā tas, starp citu, tika darīts t.s. “kovida laikos” gan Latvijā, gan arī Ukrainā, jo, paldies Dievam, mūsdienu interneta tehnoloģijām ir vienalga, vai sarunu biedri viens no otra atrodas 10 vai 1000 km attālumā. Ja ukrainis grib apgūt Latviešu valodu, tas, protams, ir apsveicami, bet uztiept ar varu to viņiem nevajadzētu. Būsim godīgi, vairums latviešu, it īpaši vecākās paaudzes, joprojām ar t.s. krievvalodīgajiem sarunājas moskaliski, nebūs liels grēks, ja tā parunās arī ar ukraiņiem, savukārt, jaunākajai paaudzei, domāju, nebūs lielu problēmu sarunās ar bēgļu vienaudžiem lietot angļu valodu, ko ukraiņu jaunieši arī tīri ciešami prot.  Bet, par sarunu saturu domājot, protams, ka vajag ar dziļu līdzjūtību izturēties pret viņu nelaimi, teikt, ka esam gatavi viņiem palīdzēt visos iespējamos veidos (un reāli to arī darīt!), ka ar nepacietību gaidām, kad mūsu kopīgais ienaidnieks saņems savu pelnīto sodu, bet tajā pašā laikā vajag arī atgādināt, ka viens no šī kara mērķiem ir arī izkliedēt un izsijāt pa pasauli ukraiņu tautu, līdzīgi kā tas ir noticis ar, piemēram, armēņiem, kuru skaits trimdā jūtami pārsniedz viņu skaitu Tēvzemē! Lūk, to nedrīkst pieļaut, tāpēc pie pirmās iespējas būtu jācenšas ukraiņu bēgļiem atgriezties savā Tēvzemē, neasimilēties un nepalikt svešā zemē! Un mūsu pienākums nav vis integrēt ukraiņus Latvijā, bet palīdzēt viņiem saglabāt savu ukrainiskumu un nezaudēt ilgas pēc savas tautas un senču dzimtenes! Ticu un ceru, ka, atšķirībā no Latviešiem, ukraiņiem trimda nevilksies teju 50 gadu garumā!

 

PAR LATVIEŠU UN UKRAIŅU PATRIOTU INTERESĒM CĪŅAI UN UZVARAI SVEIKS !!!

 

02.01.2023.                                                                                                     Aivars Gedroics

 

 

 

2.janvāris 2023, 18:08
DŽA

Gedroic, tu esi vājprātā stulbs. Ak, tagad vairs neesi Gedroics, bet Gudrais???  Dalbojobs tu esi.

2.janvāris 2023, 20:02 (2.janvāris 2023, 20:03 - labots)
Aivars Gedroics

Vecais pidarmots pamodās !!! :)

3.janvāris 2023, 0:19
Dzintra Freimane

Aivar , Jums 100% esiet uzrakstījis patiesību . Latvijā tā notiek ,ka no viena ,,grāvja otrā ,,! Brauc prom tikai bagātie un vieglas dzīves tīkotāji .Paliek savā Dzimtenē tie ,kas patiešām ir PATRIOTI .Latvietis ,kas mīl savu Dzimteni ,nekad to nepametīs .Nekur nav tik labi ,kā savās mājās .

3.janvāris 2023, 4:10
Marcis Dzelme

Bet Aivars Gedroics ir viens un debils neta pederasts un stulba homofobiska ateja un tev vieta 100% ir tikai Tvaika iela 2 vienvietiga palata bez interneta pielseguma...

3.janvāris 2023, 10:05
Aivars Kukličs

Svētības visiem!

Labi uzrakstīts, kodolīgi un galvenais - sakarīgi ar esošo laika posma izpildi.  Tik jāzina, ka viss notiek pēc Elo`hima prāta.

Svētības!

3.janvāris 2023, 13:55
Aivars Gudrais

Mārci, tu jauc mani ar sevi, bet garā slimiem ne tas vien gadās !!! 

3.janvāris 2023, 15:30
Marcis Dzelme

Bet tu debilas pederasts Aivars Gedroics beiz neta dirts savus debilos neta murgus garigas invalids un Tvaika ielas 2 klients un pacients..

3.janvāris 2023, 16:23
Jelena Sergejeva

Dzintra... Vai tad gandrīz pusmiljons Latvijas iedzīvotāju aizbrauca labprātīgi vergot ārzemēs?Par ukraiņiem nevajag cirst, tie ir ļoti strādīgi cilvēki, atšķirībā no mūsu pabalstniekiem, kuriem pat 25 € par dažām stundām notīrot sniegu ir par maz. 

7.janvāris 2023, 3:30
Nils Smelteris

Sen neko tik stulbu neesmu lasījis!

PS pie esošās demogrāfijas latviešu nebūs apmēram gadsimta laikā!  Nez kāpēc tas šo kungu nekrenķē....

7.janvāris 2023, 8:08
Aivars

Tev jau vienalga, kas te dzīvo, ka tik vietu aizpilda!

7.janvāris 2023, 16:07
V ilis Gutmanis

Nu un kāpēc ne, visapkārt redzami nevis Latvijas karogi bet ukrainas. Nē nu palīdzēt grūtībās nonākušam cilvēkam vajag bet nez kāpēc tas tiek darīts uz pašu tautas rēķina. Skatoties uz tiem ukraiņu karodziņiem rodās jautājums vai tiešām mēs vēl Latvijā dzīvojam vai kādā no ukrainas guberņām. Palīdzēt pārsēdēt karu lūdzu bet asimilēt un atstāt te cittautiešus piedodat to nu gan nekādā gadijumā.

13.janvāris 2023, 22:50
Jelena Sergejeva

Vilim... Loti interesanta situācija kad štatu samazināšana, tad vietējie, ukraiņus nekad neaiztiks. 

14.janvāris 2023, 18:23
V ilis Gutmanis

Cienītā Jtlena Sergejeva uzkatīt tos personāžus par cilvēkiem kas blandās pa pasuli laimi meklējot man roka neceļās. Tikai tāds paglups jautājums ko jūs gribat teikt ar štatu samazināšanu, latviešu aizvietošanu ar ukraiņiem?

14.janvāris 2023, 20:33
Jelena Sergejeva

Vili... Tieši tā. Mūsējiem ir štata samazināšana, bet ukraiņus nedrīkst  aiztikt. 

14.janvāris 2023, 22:24
Aivars

Konkrētus piemērus zini? Jāsūdzas tiesā!

15.janvāris 2023, 17:10
DŽA

Par Ukrainas bēgļiem. Ukraina ir mūsu kaimiņš. Demokrātisks un, visādi citādi jauks un godīgs. Bet, diemžēl, vienai impērijai (saukšu par mordoru), čuras galvā iesita. Un fašisti iebruka mūsu kaimiņu zemē. Jā- slepkavojot, laupot un izvarojot. Mūsu pienākums- palīdzēt kaimiņam.  Cik vien mēs varam!

Slava Ukrainai!

 

15.janvāris 2023, 19:31
V ilis Gutmanis

Nu nezinu kādas čuras iesitušas galvā DŽA ja viņš atradis kartē Latvijas Ukrainas robežu lai nosauktu viņus par kaimiņiem. Taču ļoti labi zinu kādi ir tie cildinātie ukraiņi. Nevar teikt ka tur nav normālu cilvēku taču ne velti pastāv sakāmvārs kad ukrainis piedzima ēbrejs pakārās. Un derētu painteresēties vai pašam DŽA kā svētbilde nav Arāja ģīmetne zeltītā rāmī.

15.janvāris 2023, 22:15
DŽA

V Z ili. Fašistu cūka, Ukraina ir mūsu kaimiņi. Bet, es, esmu nacionālists.  

16.janvāris 2023, 2:13
DŽA

Cilvēki, kremļa dirslaiža Z V ilis Gutmanis, uzskata, ka Ukraina nav mūsu kaimiņi. Es gan teikšu, ka ir! Mūsu brāļi, mūsu draugi. Slava Ukrainai, slava kaimiņiem, Varoņiem slava.

16.janvāris 2023, 2:25

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:18

Jaunākās diskusijas