Zinātnieki pierāda, ka "veselīgie" pārtikas produkti ir kaitīgi

tautaruna.lv 11.septembris 2023, 3:00
 
pexels.com
"Maz kaloriju", "veselīgs", "diētisks" - šādi saukļi bieži vien liek mums domāt to, ka konkrētos produktus var ēst lielā apjomā, jo tie nevar kaitēt veselībai. Taču tā nav! To norāda Austrālijas zinātnieki, vēstīts medijā "The Sun". 

Zinātnieki norāda, ka bieži vien tā sauktie veselīgie produkti jeb ierasto pārtikas produktu alternatīvas nav nemaz tik nekaitīgas, kā sākotnēji varētu šķist.

Lai arī šāda veida "veselīgās" alternatīvas tik tiešām var būt veselīgākas, taču nevajadzētu uzskatīt, ka tās ir pilnībā nekaitīgas.

Austrālijas zinātnieki 15 gadu garumā veica apjomīgu pētījumu, kurā tika pētīts 10 006 sieviešu, vecumā no 46 līdz 55 gadiem, uzturs. Austrālijas zinātnieki atklāja, ka sievietes, kuras ēda daudz īpaši pārstrādātu pārtikas produktu, tostarp "veselīgas" alternatīvas, bija par 39% vairāk pakļautas sirds slimību riskam.

Anušrija Panta no Sidnejas Universitātes Eiropas Kardiologu biedrības kongresā Amsterdamā sacīja: “Pārlieku apstrādāti pārtikas produkti parasti satur mazāk šķiedrvielu, daudz sāls un cukura." Viņa norādīja, ka šādi produkti var palielināt sirdsdarbības traucējumu riskus.

"Daudzos pārtikas produktos, kas tiek reklamēti kā "veselīgi", jo tajos ir maz kaloriju, ir pārāk augsts sāls saturs. Mēs zinām, ka augsts sāls saturs ir vienāds ar hipertensiju."

Neraugoties uz to, ka daudzi produkti tiek reklamēti kā "veselīgi", zinātnieki norāda, ka tie mēdz būt bagāti ar sāli un cukuru, kas var palielināt augsta asinsspiediena risku un var izraisīt sirdslēkmi vai insultu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:58

Jaunākās diskusijas