Ko darīt, ja ģimenes ārsts iesaka nogaidīt ar poti pret Covid-19?

tautaruna.lv 7.jūlijs 2021, 15:13
 
Reuters/Scanpix/Leta
Ģimenes ārsts, Imunizācijs valsts padomes loceklis Ainis Dzalbs kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" skaidroja, ko iesākt, ja ģimenes ārsts iesaka nogaidīt ar vakcināciju.

Dzalbs norāda, ka ir dzirdēti gadījumi, kad ārsti piesauc dažādus iemeslus, lai nogaidītu ar vakcināciju. Viņš uzsver, ka situācijas atšķiras.

Ārsts pauž, ka, iespējams, lai gan tas ir maz ticams, ir kādas veselības problēmas, kad būtu jānogaida ar vakcīnu, taču lielākoties "tie stāsti, kas tiek piesaukti reizēm, ka jānogaida, kamēr kādas slimības stabilizējas, vai jānogaida, kamēr mēs dzeram kādus medikamentus, vai vēl kādi iemesli, lai nogaidītu" pēc ārsta domām ir absolūti nepamatoti, lai vilcinātos ar vakcināciju.

"Tiklīdz ir iespēja, noteikti izmantojam šo vakcināciju un noteikti šie stāvokļi nav kontrindikācija vakcinācijai," saka Dzalbs.

Viņš atzīmē, ka šobrīd Latvijā ir situācija, ka ir ārsti, kas ikdienā nestrādā ar vakcināciju un, iespējams, tādēļ vēlas nogaidīt.

"Šis nav absolūti tas gadījums, kad mums būtu jānogaida. Tātad vēlreiz - gan šīs hroniskās saslimšanas, jo to ir vairāk, jo gadiņu mums ir vairāk, jo dažādu citu veselības problēmu vairāk, jo tās ir arvien indikācijas, lai maksimāli ātri saņemtu vakcināciju," pauž ārsts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:48

Jaunākās diskusijas