Kādi produkti var būt bīstami smadzeņu darbībai?

tautaruna.lv 2.jūlijs 2021, 8:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Zinātnieki no dažādām valstīm ir veikuši pētījumus un brīdinājuši par noteiktu pārtikas produktu bīstamību smadzenēm. Tie būtu jāizslēdz no uztura, lai samazinātu Alcheimera slimības attīstības risku, raksta britu arābu valodas laikraksts Rai Al Youm.
Vācu zinātnieki secinājuši, ka jāizvairās no ceptiem ēdieniem, saldumiem un gāzētiem dzērieniem, jo tie izraisa smadzenēs iekaisuma procesus un bojā nervu šūnas.

Austrālijas dienvidu universitātes pētnieki uzskata, ka arī pikanti ēdieni ir bīstami. Tas satur vielu, ko sauc par kapsaicīnu, kas pasliktina garīgās spējas un atmiņas procesus.

Britu Batas universitātes zinātnieki secinājuši, ka pārāk salds ēdiens izraisa artēriju aizsērēšanu.

Tāpat Austrālijas zinātnieki ir aicinājuši atteikties no ēdiena ātras ēdināšanas restorānos, jo tas satur lielu daudzumu transtaukskābju, kas negatīvi ietekmē smadzeņu darbību.

Starp kaitīgajām vielām smadzeņu darbībai ķīniešu pētnieki nosaukuši konservantus, sāli un piesātinātās taukskābes, kuru ir daudz desās, sierā un gaļas subproduktos. To lietošana uzturā izraisa iekaisuma procesus un asinsvadu bojājumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:19

Jaunākās diskusijas