Meklējot iespēju atveldzēties, sieviete Vecāķos nonāk ļoti bīstamā situācijā

tautaruna.lv 2.jūlijs 2021, 17:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Kāda sieviete,  par spīti visai bīstamai un acīmredzami nepārdomātai rīcībai, tomēr izspurkusi no nepatikšanām, jo veiksme bijusi viņas sabiedrotā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ceturtdien ap 20.30 vakarā, netālu no Vecāķu glābšanas stacijas patrulējošos kārtības sargus uzrunājusi kāda atpūtniece, kura lūgusi policistu palīdzību, jo ūdenī redzējusi kādu jaunu sievieti, kura pēdējiem spēkiem turējusies pie drošības bojas, ar kuru iezīmēta peldvieta un acīmredzami saviem spēkiem vairs nespēja tikt krastā.

Vecāķu glābšanas stacijas patrulējošos kārtības sargi uzreiz operatīvi reaģēja, viens no darbiniekiem ieskrēja ūdenī un ar glābšanas pludiņa palīdzību sievieti attransportēja atpakaļ krastā.

Sieviete bija ļoti pateicīga, līdzko glābēji viņai bija palīdzējuši nokļūt krastā. No Neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukšanas viņa atteicās, kā arī noliedza, ka arī būtu sarijusies ūdeni.

Taujāta, kāds bijis iemesls, kādēļ netika krastā, viņa atbildēja, ka vienkārši nemāk peldēt - sākusi peldēt un kļuva ļoti dziļš.

Sarunas laikā glābējs sajutis vieglu alkohola dvingu, tādēļ apjautājies arī par to, vai sieviete pirms peldes iedzērusi un šajā gadījumā saņēmis apstiprinošu atbildi.

Boja izpildīja glābšanas funkciju un sievietei paveicās ar to, ka viņa atradās tiešā bojas tuvumā, varēja ap to apķerties, pieturēties pie tās un pēc tam sagaidīt glābējus. Ja bojas nebūtu bijis, situācija varētu izvērsties daudz bēdīgāk.

Policists aicina visus atpūtnieks pēc iespējas izvēlēties oficiālas peldvietas. Patlaban galvaspilsētā tādas ir deviņas - tajās ar bojām ir iezīmētas vietas, kurās ir droši atpūsties un peldēt, tapat pludmalēs dežūrē glābēji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:20

Jaunākās diskusijas