Medmāsas garlaicības māktas sazāļo pacientus

tautaruna.lv 29.decembris 2023, 12:40
 
pexels.com
Divas medmāsas no Blekpūlas Viktorijas slimnīcas, Lielbritānijā, turpmākos gadus aizvadīs aiz restēm, jo savu "izklaižu" dēļ apdraudējušas pacientu dzīvības, ziņo "The Sun".

54 gadus vecā Katrīna Hadsone un 48 gadus vecā Šarlote Vilmota tiesas sēdē tika atzīstas par "bīstamām un bezjūtīgām" personām pēc tam, kad atklātībā nāca viņu pastrādātie noziegumi.

Abas medmāsas sava prieka pēc sazāļoja pacientus. Tiek uzskatīts, ka viņu motīvs bija saistāms ar nepatiku pret izvēletajiem upuriem un vēlmi atvieglot savu darbu.

Policija ziņo, ka medmāsas savas nelikumīgās darbības veikušas no 2017. gada februāra līdz 2018. gada novembrim.

Policisti uzsāka izmeklēšanu pēc tam, kad medmāsas studente ziņoja, ka Katrīna ieteica vienam no pacientiem ievadīt neizrakstītas miegazāles. Tāpat policijas rīcībā nonākušas Katrīnas sūtītās ziņas Šarlotei, kur viņa raksta, ka gatavojas "nogalināt 5. gultu", kā arī, ka sniegs pacientei "vislabāko miegu, kāds viņai jebkad ir bijis".

Medmāsa lietoja dažādas zāles, tostarp medikamentu zopiklonu, kas var būt dzīvībai bīstams, ja to ievada nepareizi. Lai arī abu medmāsu "izklaides" bija bīstamas, neviens no pacientiem tā arī negāja bojā.

54 gadus vecajai medmāsai Katrīna piespriests septiņu gadu un divu mēnešu ilgs cietumsods, bet Šarlotei būs jāaizvada vien trīs gadi aiz restēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:28

Jaunākās diskusijas