Zinātnieki atklāj, kādai jābūt žokļa līnijai, lai to varētu saukt par pievilcīgu

tautaruna.lv 29.decembris 2023, 19:20
 
pexels.com
Zinātnieki izstrādājuši formulu, kā noteikt, vai tev ir pievilcīga žokļa līnija, vēstīts medijā "The Sun".

Briseles Universitātes slimnīcas profesora Morisa J. Mommaertsa vadītajā pētījumā zinātnieki mēģināja noteikt “ideālo” vīriešu un sieviešu žokļu līniju.

Izrādās tas, vai žokļa līnija ir “pievilcīga”, ir atkarīgs no tās leņķa (to sauc par gonālo leņķi).

Profesors Mommaerts izveidoja divas tiešsaistes aptaujas, lai noteiktu ideālos vīriešu un sieviešu žokļu leņķus. Aptaujas dalībniekiem bija jānovērtē 88 attēli, kuros redzamas gan slavenības, tai skaitā Adželīna Džolija, Keita Mosa, Kendala Dženere, Margota Robija, Kara Delevinja, Džidži Hadida un arī nezināmas personas. Līdzīga veida aptauja bija arī par vīriešiem.

Respondentiem tika lūgts novērtēt, kuras sievietes un vīrieši viņiem šķiet pievilcīgi, kuri nē. Lai būtu grūtāk identificēt, kas ir attēlos redzamās personas, zinātnieki rādīja vien slavenību jaunības dienu fotogrāfijas, kā arī aizklāja to acis.

Supermodeles Keitas Mosas seju par pievilcīgu uzskatīja 76% dalībnieku. Pēc pētnieku domām, viņas goniālais leņķis ir 139°. Tikmēr 100% dalībnieku uzskatīja, ka modeles Džidži Hadidas žokļa leņķis bija pievilcīgs, jo tas nebija "ne pārāk stāvs, ne pārāk plakans". Viņas gonālais leņķis ir 141,9°.

Turpretim 98% dalībnieku attēlu, kurā redzama sieviete ar kvadrāta formas žokļu līniju, novērtēja kā vismazāk pievilcīgu.

Par vispievilcīgāko tika atzīts 130° gonālais leņķis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas