Taivānā redzēta zivs, kas pareģo pasaules galu

tautaruna.lv 29.jūlijs 2023, 1:30
 
Pixabay.com
Taivānas piekrastē redzēta zivs, kuru dēvē par pasaules gala vēstnesi, raksta life.dialog.ua.

Taivānas piekrastē nirēji pamanījuši retu zivi, kas pazīstama kā "pasaules gala zivs". Milzu airzivs jeb siļķu karalis parasti dzīvo lielā dziļumā, un tā parādīšanās tuvu ūdens virsmai, saskaņā ar leģendu, liecina par liela mēroga nelaimēm. Ķīniešu ticējumi apgalvo, ka airu karalis paceļas no okeāna dzīlēm pirms zemestrīcēm un citām katastrofām, raksta The Economic Times. Šādi uzskati ir plaši izplatīta ne tikai Āzijā, bet arī Dienvidamerikas reģionā.

“Siļķu karalis" ir pazīstama ar savu milzīgo izmēru un dzīvo Klusā okeāna, Atlantijas un Indijas okeāna tropiskajos un subtropiskajos ūdeņos. Tās garums var sasniegt 11 metrus, bet svars - 272 kilogramus. Tai ir iegarens ķermenis, plakans no augšas un izliekts no apakšas, tās aste atgādina haizivi. Zivs krāsa svārstās no tumši zilas līdz brūnai ar baltiem plankumiem vai svītrām.

Parasti šī zivs dzīvo 200 līdz 1000 metru dziļumā un barojas ar mazām zivīm, kalmāriem un garnelēm. Dažās valstīs tā tiek uzskatīts arī par delikatesi, taču pārzvejas dēļ tās populācija samazinās.

Lai arī dažās kultūrās “siļķu karali” uzskata par katastrofas vai pasaules gala simbolu, pēc zinātnieku domām šī zivis paceļas virszemē, kad tā ir sliktā fiziskajā stāvoklī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas