"Par traku!" Lielveikalā Rīgā pamana ko briesmīgu

tautaruna.lv 5.aprīlis 2023, 7:00
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Laura sašutumā vēsta, ka vienā no tirdzniecības centriem Rīgā telpās pamanīti prusaki, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Vēlos vērst uzmanību uz prusaku situāciju tirdzniecības centrā “Spice” - nu jau mazliet par traku. Kamēr gaidīju Gulbja laboratorijas rindā, prusaks mierīgi pagāja man garām un ierāpās solā. Citā dienā prusaks no kaut kurienes iekrita bērna ratos turpat “Spices” restorānā “Lido”," pauž Laura.

Laikus sazinoties ar tirdzniecības centru, neviens no lielā kompleksa administrācijas komentāru un atbildes klātienē sniegt nevarot, visu izskaidrojot elektroniskā vēstulē.

"Tirdzniecības centram “Spice” ir spēkā esošs sadarbības līgums ar SIA “Clean R” par kaitēkļu kontroli. Līguma nosacījumi paredz, ka divas reizes mēnesī visā tirdzniecības centrā tiek veiktas preventīvas kaitēkļu kontroles darbības, kas faktiski arī tiek izpildītas. Gadījumos, kad novērojam kaitēkļu parādīšanos, kā šajā gadījumā, tiek organizētas papildu darbības, lai tos iznīcinātu. Proti, esam veikuši papildu telpu un zonu uzkopšanu un apstrādi ar kaitēkļu apkarošanas līdzekļiem, lai problēmu iespējami ātrāk novērstu. Kaitēkļu parādīšanās gadījumā vairākas dienas novērojam zonas, lai pārliecinātos, ka no tiem izdevies atbrīvoties."

Kukaiņu pētnieks Voldemārs Spuņģis skaidro, ka iemesli, kālab prusaki vispār pamanīti tirdzniecības centrā, turklāt gaišā laikā, ir dažādi. Sākot no nejaušības un beidzot ar ilgstošu kolonijas veidošanos. “Spices” gadījumā prusaki, iespējams, nemanot atnākuši līdzi kādam no apmeklētājiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:05

Jaunākās diskusijas