Latviešu aktieris ironizē, ko Krievija "liktu pretī" NATO ieroču izvietošanai Somijā

tautaruna.lv 5.aprīlis 2023, 15:15
 
ZUMAPRESS.com/ SCANPIX/LETA
Otrdien, 4.aprīlī, Somija oficiāli kļuvusi par 31. NATO dalībvalsti. Visai ironiski par to, ko Krievija "liktu pretī" NATO izvietošanai Somijā izteicies latviešu aktieris un uzņēmējs Ivars Auziņš.
"Somijai jāsāk izvietot NATO ieroči savā teritorijā. Krievija solijusi:), ka izvietos pretī savus spēkus. Visticamāk saindētus vāļinkus, bet nu tomēr. Dabūs ko pārvietot no citurienes," mikroblogošanas vietnē twitter raksta I.Auziņš.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs Somijas pievienošanos aliansei cildināja kā vēsturisku dienu.

Līdz ar Somijas pievienošanos aliansei valsts kļūs "drošāka un NATO spēcīgāka", pirms alianses ārlietu ministru sanāksmes sacīja Stoltenbergs.

Jaunas dalībvalsts uzņemšana ir pienācīgs veids, kā atzīmēt NATO dibināšanas 74.gadadienu, viņš piebilda.

Arī ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nodēvēja šo par vēsturisku dienu, piebilstot, ka NATO paplašināšanās notikusi Krievijas sāktā kara dēļ.

"Man ir kārdinājums teikt, ka šī varbūt ir vienīgā lieta, par ko varam pateikties Putina kungam, jo viņš atkal ir izraisījis kaut ko, ko viņš, kā pats apgalvo, vēlas novērst ar Krievijas agresiju," sacīja Blinkens.

Somijas pievienošanās aliansei arī ir apliecinājums tam, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina centieni apturēt NATO paplašināšanos cietuši neveiksmi, savu jau agrāk pausto vērtējumu otrdien vēlreiz uzsvēra Stoltenbergs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas