Pirmsskolā vecāki bērnam uzrīko vērīenīgu ballīti; apkārtējie neizpratnē

tautaruna.lv 21.oktobris 2022, 12:20
 
Pixabay
Svinēt vai nesvinēt un kā svinēt bērnu vārda dienas un dzimšanas dienas bērnudārzā - par šiem jautājumiem vecāki parasti vienojas kādā no sapulcēm. Un lielākoties vienojas par kādu konkrētu dāvānu, lai neviens bērns nejustos apdalīts (ja, piemēram, vecāki nevar atļauties superdārgas dāvanas).

Taču gadās arī šādi....

Iespējams, konkrētās meitenes vecāki bija vēlējušies sarīkot svētkus visiem bērniem, taču tā dāvana "iekrita" cita bērna sirsniņā....

Šai sakarā vietnē "Twitter" sākusies plaša diskusija.

Autore vēl piebilst, ka "vadībai šis viss liekas ok un esot jāsaprot “ka visi bērni nevar dabūt visu”. Nu, burtiski pirms mēneša bija sapulce, kurā vienojāmies par dzimšanas dienām. No fonda naudas katram ir dāvana un var atnest cienastu. Kāpēc tad sapulcē konkrētie vecāki klusēja un māja ar galvu?"

Madars: Pašķaidīšu to medu ko Tev te lej komentāros un teikšu, ka man šķiet pilnīgi normāli, ja tas ir saskaņots ar bērnu dārza vadibu. Manam bērnam arī bija līdzīgas situācijas un nekas traks. Galvenais - vai vecāki prot izskaidrot.

KiloCharlie: Ir jau arī vecāki, kuri noorganizē ballītes atpūtas centros un tikai izvēlētiem, aicinatiem bērniem. 1. Kā jūtas neuzaicinātie!? 2. Ko darīt tiem vecākiem, kuri nevar atlauties bernu ballītes organizēšanu par vairākiem simtiem? 3.Nav ko brīnīties, ka rodas agresīvie klasesbiedri.

Lāsma: Jap, man arī mulsina šīs dz.d. balles, kur aicina dārziņbiedrus.. jo kādi dārziņā draugi? Vienu dienu ir, otru dienu nav.. un tos, kurus neuzaicina, tie prasa - kāpēc citiem bērniem skapītī bijis ielūgums, kāpēc man nē skolā jā, bet b/d..?

Madara: Protams,ka tie,kas ir uzaicināti uzstāties (saņem par to naudu) nesaskata nekādu vainu! Kas maksā,tam arī dzied! Un tā to arī vajadzētu saukt! Nevis "gribējam iepriecināt" utt... No PII puses pilnīgi neētiski! Privātās ballītes PII nav jārīko.

Baiba: Tās tak tādas - vecāki to vecāki- izrādīšanās aktivitātes... bērnidārzam būtu jābūt tam , kurš novelk robežas...bērniem - ne maziem, ne lieliem - nebūtu jājūtas slikti par savu vecāku iespējām...

Kristīne: Bet kur ir problēma pateikt bērnam, ka ballīti organizēja un apmaksāja viņa vecāki? Varbūt jubilāra vecāki gribēja uzaicināt piedalīties visu grupiņu. Līdzīga situācijā es bērnam paskaidroju, ka viņam dārziņā tādas balles nebūs, būs savējā mājās.

Sandra: Te ir tik daudz galējību. Audzinātājām reti kad šis interesē. Man Bd sāp jau daudzus gadus. Diskusijā par sveikšanu uzvar tie, kuriem nu dikti vajag viņu atvases apdāvināt. Rezultāta esam gādājuši, nesuši, un beigas kovids un izksiduma dēļ manējais 2gadus nedabūja neko.

Ezis: Ļoti neapdomīgi no to vecāku puses. Ja gribas kaut ko īpašu savam sīcim, tad lai dara savā mājā. Man arī lūztu sirds…

Andris: Manā bērnībā skolā bija ieviests ka uz jaunā gada eglīti skolā katram bērnam bija jāatnes un jānodod dāvanai kāda mantiņa un tad izlozē saņem to ko izlozējuši pretī...es aiznesu skaistu, mīļu un pūkainu lācīti...izlozēju ..zīmuli...vēl tagad atceros kā raudāju...

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 2

 
Anonīms
 

Mana pārliecība ir tā, ka bērniem nav svarīga nauda, bet gan tas, ka visi ir kopā un, galvenais, lai ir svētki un var piedalīties. Problēma vairāk ir pieaugušo cilvēku attieksmē, jo bieži netiek koriģētas savstarpējās sarunas bērna klātbūtnē. Ja vecāki ir sakrājuši naudiņu bērna dzimšanas dienas svinībām, tas ir jauki. Un vēl piedalās visi bez šķirošanas. Ja tiktu aicināti uz mājām, daudzi nevarētu atnākt, vēl kādam nebūtu naudas dāvanai u.t.t. Man tas liekas jauki. Pieaugušie cilvēki, lūdzu domājiet, ko runājat bērnu klātbūtnē...

23.oktobris 2022, 16:43 Atbildēt

mazliet dīvaini

1.novembris 2022, 17:09 Atbildēt

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas