Soctīklos sirdās par elektrības tarifu: Vai Krievija apturējusi vēju, vai apstādinajusi Daugavas tecējumu?!

tautaruna.lv 21.oktobris 2022, 18:30
 
Kaspars Krafts/F64
Neskatoties uz obligātās iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanu, pieauga elektroenerģijas cena, atsaucoties uz Centrālās statistikas pārvaldes sagatavoto informāciju par patēriņa cenu izmaiņām, vēstīja Ekonomikas ministrija.
EM elektroenerģijas vidējās cenas kāpumu septembrī skaidroja ar elektrības cenas paaugstināšana no 1.septembra "Latvenergo" klientiem, kas izmanto maksājumus ar fiksēto tarifu. Taču, kā liecina sociālā tīkla "Facebook" lietotājs "Slepenais pircējs", elektrības tarifu paaugstinājuši arī citi elektrības tirgotāji.
"Laikam vinnēju jackpotā! Atnāca jaunais Enefit Latvija elektrības piedāvājums! Pirms diviem gadiem noslēdzu līgumu ar tarifu 0.0545 eur/kwh, bet jaunais tarifs 0.485 eur/kwh, tātad divu gadu laikā tarifs ir palicis gandrīz par 1000% dārgāks. Krievija apturējusi vēju, vai apstādinajusi Daugavu, lai cauri HES netek ūdens, vai saule beigusi spīdēt?" vietnē "Facebook" raksta "Slepenais pircējs".
Cilvēki komentāros raksta, ka dažam Enefit piedāvājis elektrību par 0,30 eiro/kWh un tad par 100 kwh patēriņu ir jāmaksā 30 eiro, cits raksta, ka par patērētājām 80kwh mēnesī "Elektrum Ekonomiskajā" tarifā samaksājis 45,79 eiro.
Daži, savukārt pamanījuši, ka pēdējā laikā biržas cena ir aptuveni uz pusi mazāka, nekā Enefit piedāvātā fiksētā cena. Dažama

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:33

Jaunākās diskusijas