Draudzība, kas stiprāka par "Azovstaļ". Stāsts par karavīru un viņa suni, kurus šķīra karš

tautaruna.lv 21.oktobris 2022, 15:30
 
SCANPIX
Džekija ir Mariupoles karavīra Vladislava četrkājainā kompanjone, kura pēc šķiršanās no saimnieka izdzīvoja "Azovstaļ" bombardēšanu un atgriezās mājās, vēsta "Ukrainskaja Pravda".

"Šis ir "Oskara" statuetes cienīgs stāsts. Viņi abi atradās ielenkumā "Azovstaļ" pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Kādā dienā Vladam, veicot kaujas uzdevumu, nācās atsāt suni rūpnīcas teritorijā. Karadarbības dēļ Vlads vairs nepaspēja atgriezties "Azovstaļ", stāsta dzīvnieku aizsardzības organizācijas "Uanimals" biedri.

Ar katru dienu situācija Mariupolē pasliktinājās, tāpēc Vladislavam un viņa biedriem tika pavēlēts atstāt pilsētu pa vienam - kā kurš var. Civiliedzīvotāji palīdzēja karavīram izkļūt no pilsētas.

"Tas bija grūti izdarāms, jo Mariupole atradās spēcīgā apšaudē un krievu okupantu kontrolē. Pārbaudes, ceļu bloķēšana, draudi ir tikai daļa no šausmām, ko Vlads piedzīvoja tajā laikā. Tomēr civiliedzīvotāji viņam palīdzēja pārģērbties, lai viņš varētu izkļūt no ielenkuma. Tas viņu izglāba," norāda organizācija.

Tiklīdz radās iespēja, Vladislavs sazinājās ar kaujasbiedriem, kuri palika "Azovstaļ". Viņam stāstīja, ka kārtējā bumbas sprādzienā gājuši bojā gandrīz visi suņi, kas tobrīd bija rūpnīcā.

"Tomēr Džekiju starp nogalinātajiem suņiem biedri neesot sazīmējuši, tāpēc Vladam radās cerības, ka viņa varbūt joprojām ir dzīva. Un iedomājieties - viņa bija dzīva! Viņa izdzīvoja bombardēšanu, aizbēga, noskrēja 15 kilometrus, kas šķīra rūpnīcu un Vlada māju, un ierāpās saimnieka gultā, gaidot viņa atgriešanos," stāsta dzīvnieku tiesību aktīvisti.

Tiklīdz Vladislavam radās iespēja, viņš sazinājās ar kaimiņiem, kuri izstāstīja par Džekijas atgriešanos. Vēlāk brīvprātīgajiem izdevās izvest no Mariupoles un nogādāt saimniekam.

"Tā bija ļoti aizkustinoša tikšanās, jo Vlads neticēja savām acīm, kad ieraudzīja Džekiju sveiku un veselu, " stāsta UAnimals.

Tagad Vladislavs un Džekija atkal ir kopā un abi cinās par Ukrainas brīvību Harkovas apgabalā. Četrkājainais draugs palīdz militārpersonām atrast cilvēkus un munīciju.

"Vlada un Džekijas draudzība ir stiprāka nekā "Azovstaļ" uzsver sabiedriskā organizācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas