"Izskatās pēc kārtējās naudas nolaišanas renstelē,"; sabiedrība sašutuši par Briškena ministrijas 2,5 miljonu plāniem

tautaruna.lv 23.februāris, 18:30
 
Pixaby
Satiksmes ministrija (SM) vēlas slēgt 2,5 miljonus eiro vērtu līgumu ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (OECD) par tās līdzdalību divpusējā projektā, izstrādājot un ieviešot reformu transporta un sakaru nozarēs. Bijušais ekonomikas ministrs un satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs vietnē "X" aizsācis diskusiju par šo ziņu.

"Šķiet, ka "Progresīvie" ir apreibuši no varas. 2,5 miljoni par pētījumu/stratēģiju apstākļos, kad "Latvijas dzelzceļš" nevar galus savilkt kopā - nomaksāt rēķinus par elektrību un veikt sociālās iemaksas par darbiniekiem. "Latvijas pastā" savukārt jāslēdz reģionālās pasta nodaļas. Mjā!," raksta Jānis Vitenbergs.

Valsts akciju sabiedrību “Latvenergo” un “Latvijas valsts meži” kopprojekts beidzot liek sevi manīt – sākušies izpētes darbi vēja parku ierīkošanai dažādās Latvijas vietās. Limbažu novadā ļaudis satraukušies ne pa jokam – kas notiks ar biosfēru un senču svētvietām? SIA “Latvijas vēja parki” mierina: bažām nav pamata – vēja parku ietekme uz vidi tiek pētīta, daba un svētvietas noteikti necietīs.

Kārlis: Jā, jā… un reformais gaitā kāds vēlas iznīcināt vairākas kompetentas iestādes, kuras veiksmīgi pilda savu darbu! Kaimiņi to pašu izdarīja, tagad cenšas labot kļūdas…

Ruta: Kāpēc nevar izsludināt prēmiju studentiem par mazu daļu no šīs summas? Viņiem tāpat jāraksta diplomdarbi un maģistra darbi, bet tas motivētu viņus izvēlēties šo tēmu. Dažus labākos darbus prēmēt, idejas izmantot, iegūt cilvēkus, kas iedziļinājušies šajā jomā un ietaupīt naudu.

Sobre: Par šo naudu varētu kādu ceļa kilometru atjaunot. Nesaprotu, kāpēc PRO neinteresē autoceļi vispār. Tukša muldēšana, joprojām gaidu A/c A6 posmu ap Daugavpili atjaunošanu, jo solījumi bija, taču šobrīd visi ignorē šo jautājumu. Jāni, SM Jūsu vadībā vismaz kaut cik strādāja!

Valdis: Es varētu šādu pētījumu izstrādāt jau tagad un par 500K. Galvenie secinājumi: jāveido jauna ministrija kas kontrolētu Satiksmes un Vides ministrijas, jāizstrādā noteikumi darba grupas darbībai, Pasta un autotransporta darbībai jāpiesaista publiskais finansējums.

Gatis: Ko tur pētīt, ja pat nav nauda Bauskai apvedceļam.

Andris: cik labi,ka Ukrainā nav kara un mums nevajag investēt 2,5 miljonus aizsardzībai…

Kaspars: Dolbāti pie siles dzīvnieku fermā netrūkst. Ja saskaitītu cik mistisku pētījumu ir saražots pēdējo 10 gadu laikā, varētu ieraudzīt cik daudz nodokļu maksātāju naudas no ekonomikas ir izcelts. Kādreiz par zagšanu cirta rokas. Iespējams, ka tas ir vienīgais veids kā izlabot to.

Spirit: Tie ir mesli/nodevas starptautiskajai birokrātijai. Tā arī grib ēst. Savādāk nevar.

Raimonds: Ja Briškens neko nesaprot un neprot pats, tad nekavējoties jāatdod ministra vieta kādam lietpratējam!

Ilgmārs: Stratēģija ir vajadzīga, bet šis izskatās pēc kārtējās naudas nolaišanas renstelē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:02

Jaunākās diskusijas