Jurģis Liepnieks uzkurina diskusiju par NATO varēšanu

tautaruna.lv 23.februāris, 5:00
 
Dmitrijs Suļžics/MN
Ziņu aģentūru lentes vakar pāršalca ziņa: Ukrainas Bruņotie spēki kopā ar Aizsardzības ministrijas Galveno izlūkošanas pārvaldi (HUR) ceturtdien operācijā Melnajā jūrā Krimas piekrastē iznīcinājuši Krievijas lielo desantkuģi "Cezar Kuņikov", pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs. Uz šīs ziņas fona diskutētāji akrualizē problemātiku par NATO varēšanu un gribēšanu

Rakstnieks Jurģis Liepnieks savā mikroblogošanas vietnes "X" kontā skatās tālāk par šo individuālo gadījumu un zīmē optimistiskus teorētiski iespējamus scenārijus: "Tas kā ukraiņi gremdē krievu kuģus ir iespaidīgi. Vienlaicīgi tas ļauj iztēloties, cik daudz laika NATO vajadzētu, lai nogremdētu visus krievu kuģus visās jūrās. 15 minūtes? Stundu? Ne vairāk."

Komentētājs ir skeptisks: "Un uz šī fona nav saprotams kāpēc NATO publiski nenorāda uz šādu varējumu, bet kaut kā raustās un stāsta ka nepietiek ar 1.5 triljonu kopējo aizsardzības budžetu..."

Autors turpina: "Ar šīm spējām diemžēl nepietiek, lai efektīvi aizsargātu piemēram Baltiju. Lai nav pārpratumu - tas ko es saku ir, ka ŠOBRĪD Baltijā uz vietas nav tik daudz NATO spēju, lai aizsargātu pret konvencionālu uzbrukumu (ir plāni, ir uzsākta veidošana, ceru ka būs, bet šobrīd nav). Un…"

Komentētājs: "Es visu laiku saku, ja NATO pa īstami iesaistītos karā ar Krieviju, tad karš beigtos apmēram rīt uz launagu!"

"Šāda veida uzbrukumi parāda to, 100 miljoniem vērtiem kuģiem zūd vērtība. Kas agrāk deva priekšroku ASV flotei Tuvajos Austrumos. Laika jautājums, kad kāds grupējums to izmēģinās."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas