Cilvēkus izbrīna Latvijas Nacionālā teātra skaidrojums, kāpēc ar gripu sirgstošs aktieris kāpj uz skatuves

tautaruna.lv 23.februāris, 19:30
 
Oksana Džadana/MN
Pirms neilga laika izdevums "Privātā Dzīve" rakstīja, ka dažas stundas pirms Latvijas Nacionālā teātra jauniestudējuma "Pīters Pens. Sindroms" pirmizrādes nebija īsti skaidrs, vai galvenās lomas atveidotājs Egons Dombrovskis parādīsies uz skatuves.

Uz skatuves viņš izgāja pamatīgi sazāļots, jo mirkli pirms izrādes sākuma Egons vēl gulēja pie sistēmas. "Kaut kā izturēju. Gripa," sacīja aktieris. Neraugoties uz veselības problēmām, kādu brīdi viņš piedalījās arī banketā pēc pirmizrādes.

Protams, šī ziņa izraisīja neizpratni līdzcilvēkos - visi taču labi atceramies Covid-19 epidēmijas trakumus, aizliegumus, ierobežojumus....arī gripa šajā sezonā jau laupījusi teju 20 cilvēku dzīvības.

Latvijas Nacionālais teātris situāciju skaidro šādi:

"Skatītājiem zālē inficēties ar gripu no aktieriem uz skatuves medicīniski ir maza iespēja, varētu pat teikt - tādas nav, sevišķi Lielajā zālē un sevišķi tad, ja gripas respiratorie simptomi aktierim nav manāmi. Bet to, vai aktieris ir gatavs spēlēt, galu galā izlemj viņš pats," skaidro Latvijas Nacionālais teātris.

"Gripas sezonā būtu tikai godīgi organizēt izrādes arī gripas slimniekiem. Papildus ieejas maksai jāuzrāda pozitīvs gripas tests. Vietu sadalījumu izlemj atkarībā no temperatūras, vistuvāk izejai sēž tie ar 39+, lai nav jāčakarējas ar iznešanu. Aplausu vietā visi klepo vienlaicīgi," raksta Inge.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas