"Vai Saeimā viss ir kārtībā?" Tirgotāji brīdina, ka pārtika kļūs vēl dārgāka

tautaruna.lv 22.janvāris, 7:00
 
Romāns Kokšarovs/F64
“Viena no pēdējā laika lielākajām dīvainībām, kas dzirdēta, ir priekšlikumi Pārtikas aprites uzraudzības likuma grozījumiem,” vēsta kāds tirgotājs no laukiem, piebilstot, ka ideja pie pārtikas preču cenu zīmēm veikalos obligātā kārtā likt klāt to valstu karodziņus, kur attiecīgā prece, produkts ražots, esot nonsenss, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Veikalu plauktos Latvijā atrodamas preces no visdažādākajiem pasaules punktiem. Brīvais tirgus dara savu. Rieksti no Irānas un Vjetnamas. Augļi no Marokas, Brazīlijas un Kostarikas. Dārzeņi no Kenijas un pat Ķīnas. Šobrīd to var gluži vienkārši izlasīt, bet tagad šī kārtībā nu ir sašūpojusies.

Un šī ideja nemaz nav utopija, jo tā nu nokļuvusi tautas kalpu darāmo, pareizāk sakot, spriežamo jautājumu sarakstā. Saeimā turpina skatīt, vai pie precēm jāliek preču izcelsmes valsts karodziņš.

Tirgotāji uzskata, ka šādi likuma grozījumi radītu papildus izmaksas pārdevējiem, kas momentā ietekmētu preču cenas. Citiem vārdiem sakot, iedzīvotājiem par daudziem produktiem būtu jāmaksā vairāk.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:21

Jaunākās diskusijas