FOTO: Ukraiņu zēns, kurš izdzīvoja Krievijas raķetes triecienā, pārcietis vairāk nekā 30 operācijas

Portāls nra.lv 24.decembris 2023, 16:45
 
Reuters/Scanpix/LETA
8 gadus vecais Romāns Oleksivs izdzīvoja Krievijas armijas raķešu uzbrukumā Vinnicai 2022. gada vasarā. Pēc gadu ilgas rehabilitācijas un desmitiem operāciju Romāns atgriezās Ļvovas skolā un atkal sāka nodarboties ar balles dejām un mūziku.

Romāns Oleksivs ir uzreiz atpazīstams bērnu vidū Ļvovas skolas gaiteņos, jo Krievijas armijas raķetes triecienā gūto apdegumu dēļ viņš nēsā zilu masku un uz rokām speciālus cimdus. Pēc ievainojumiem un smagiem ārstēšanās periodiem Romāns atgriezies dzimtajā skolā un atsācis deju nodarbības, vēsta Reuters.

Romāns kopā ar mammu ieradās pie ārsta, kad Krievijas armijas spārnotā raķete trāpīja Vinnicas centrālajai slimnīcai. Tas notika 2022. gada jūlijā un kļuva par vienu no nāvējošākajiem Krievijas raķešu uzbrukumiem civiliedzīvotājiem kopš Ukrainas kara sākuma. Šī uzbrukuma rezultātā tika nogalināti 28 Ukrainas civiliedzīvotāji. Viņu vidū bija Romāna māte, un pats Roma guva smagas brūces galvā, rokas lūzumu, kājas traumu un vairāk nekā 45% ķermeņa apdegumus.

Pēc tam, kad Ļvovas ārsti stabilizēja viņa stāvokli, viņš tika nosūtīts uz apdegumu nodaļu Drēzdenē, Vācijā, kur viņš pavadīja gandrīz gadu. Romānam tur tika veiktas vairāk nekā 30 operācijas.

Tagad viņš ir atgriezies Ļvovā, un, lai gan viņam regulāri jāatgriežas Drēzdenē, lai ārstētos, Romāns ar tēva Jaroslava palīdzību ir sācis atgriezties ikdienas dzīvē. "Mēs nezinājām, vai viņš spēs staigāt, kustināt roku vai pirkstus," Reuters žurnālistiem sacīja Jaroslavs. Viņš arī paskaidroja, ka viņa dēls vēl nav tādā stāvoklī, lai runātu ar medijiem.

Reuters/Scanpix/LETA

"Taču, pateicoties ārstu darbam, Romāna darbam, pārcilvēciskām pūlēm... Tas viss viņam pavēra durvis atgriezties pie dejām, pie mūzikas instrumentiem," lepnumu par dēlu neslēpj tēvs.

Romānam priekšā vēl daudzas operācijas. Viņam ir jāvalkā pārsēji apmēram gadu. Pēc tam ārsti varēs sākt rētu pulēšanu uz ādas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas