NASA zinātniece nosauc planētas, kurās varētu dzīvot ciplanētieši

tautaruna.lv 16.septembris 2023, 4:00
 
pexels.com
Bieži vien tiek runāts par ciplanētiešu esamību. NASA zinātniece Mišela Talere norāda, ka uz vairākām Saules sistēmas planētām pastāv iespējamība, ka varētu sastapt ciplanētiešus, ziņo "The Sun".

"Saules sistēmā ir dažas vietas, kas liecina, ka tur varētu būt dzīvība," saka zinātniece.

Zinātniece min, ka uz tādām planētām kā Venēra, Marss un Satura pavadoņa Titāna, iespējams, mīt ciplanētieši.

"Es domāju, ka tas ir tikai laika jautājums, līdz mums būs pierādījums, ka tie [ciplanētieši] atrodas Saules sistēmā," Talere skaidro, ka dzīvības formas, kas, iespējams, sastopamas uz citām planētām, ir mazi mikroorganismi.

Zinātniece pauž, ka viena no daudzsološākajām vietām, kur varētu meklēt dzīvības pazīmes, ir Venēra. Pētījumi liecina, ka Venēras augšējā atmosfērā varētu pastāvēt mikrobu dzīvības formas.

Tikmēr eksperti jau ilgstoši meklē dzīvības pazīmes uz Marsa. Iegūtās liecības liecina, ka uz tās atrodas tādi ķīmiskie savienojumi, kas, ja būtu uz Zemes, liktu noprast, ka radušies dzīvu organismu dēļ.

Tai pat laikā arī uz ledusaukstā Saturna pavadoņa Titāna pastāv liela iespējamība, ka varētu atrast dzīvus organismus. Tiek uzskatīts, ka šajā pavadonī atrodams pazemes ūdens. "Titānā varētu būt dzīvībai piemēroti apstākļi, kas nozīmē gan dzīvību, kādu mēs to pazīstam (zemūdens okeānā), gan dzīvību tādā veidā, kā mēs to nezinām."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas