Operas vadītāja Egila Siliņa ienākumi - miljons gadā

tautaruna.lv 15.augusts 2023, 4:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Izdevums "Kas Jauns" vēsta, ka Latvijas Operas vadītājs Egils Siliņš pagājušajā gadā, izrādās, guvis ienākumus vairāk nekā miljons eiro apmērā.

"Kas Jauns" raksta:

Kā vēsta "VSIA Latvijas Nacionālā opera un balets" valdes priekšsēdētāja iesniegtā amatpersonas deklarācija, Siliņš pērn ienākumus guvis vairākās vietās un dažādos veidos.

Izdevums atklāj arī to, kāda tad bijusi Siliņa alga operā.

Tā nedaudz pārsniedz 82 tūkstošus eiro, tāpat vēl no "VSIA Latvijas Nacionālā opera un balets" saņemti 3750 eiro pēc noslēgtā līdzdarbības līguma. Tāpat Siliņš pērn saņēmis atlīdzības kā operas solists dažādos pasākumos ārzemēs - 46 tūkstoši nākuši no ungāru Mākslas pils, Budapeštā. 35 tūkstoši samaksāti par dalību Pavasara festivālā Tokijā, Japānā. Nepilni 40 tūkstoši par dziedāšanu Baireitas festivālā Vācijā, bet 30, 5 tūkstoši ienākuši no Leipcigas operas, tikpat arī no Drēzdenes filharmonijas.

Tāpat "Kas Jauns" ziņo, ka Siliņš sakrājis jau 2, 25 miljonus.

Uzkrājumi Siliņam ir vareni - 164 tūkstoši eiro ir ieguldījumu fondos, aptuveni 40 tūkstoši eiro ieguldīti akcijās vācu finanšu institūcijā "Commerzbank", nedaudz vairāk "Deutsche Bank". Un netrūkst, protams, arī līdzekļu, kas noguldīti bankās bezskaidrā naudā. "AS Citadele banka" tiek glabāti 357 tūkstoši eiro, 670 tūkstoši ASV dolāru, 885 tūkstoši Jāpānas jenu un 18 tūkstoši sterliņu mārciņu, nedaudz vairāk par simts tūkstošiem eiro noguldīts arī "Luminor Bank".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:57

Jaunākās diskusijas