Dinas Zuzānes kapavietā tagad paveras pilnīgi savādāks skats

tautaruna.lv 15.augusts 2023, 9:20
 
F64
Pirms laika vēstījām, ka mecenātes Dinas Zuzānes kapavieta izskatījās tā, it kā to ilgu laiku neviens nebūtu apciemojis. Tagad kapavieta ir skaisti sakopta, vēstīts Evijas Kalnbērzas materiālā "Skaisti sakopj bijušās sievas kapu" izdevumā "Privātā Dzīve".

Kā vēstījām, kapu kopiņas rotāja saulē apdegušu tūju un egļu zari, galvgali rotāja nokaltuši virši, vāzē - pāris ziedu kāti. Nebija arī grandiozā pieminekļa, kādu pati sev Zuzāne bija izplānojusi.

Dinas draugs, uzņēmējs Guntis Gadzāns skaidroja, ka Dina jau bija uztaisījusi dzimtas pieminekli saviem vecvecākiem, uz tā bija atstāta brīva vieta, kur iegravēt klāt viņas vārdu. Patlaban milzu akmens ir pie meistariem. Viss esot procesā, un tā uzstādīšanai ir vairāki šķēršļi, kurus iespējami drīz ir cerība atrisināt.

Tagad kapavietā paveras pavisam cits skats - uztsādīts gaumīgs dzimtas kapakmeņu ansamblis ar piemiņas plāksni Dinai, un vāzēs ir mecenātes iemīļotie ziedi. Tas gan nav Dinas drauga, bet viņas bijušā dzīvesbiedra Jāņa Zuzāna veikums.

Viņš atklāj, ka pats organizēja visu nepieciešamos darbus, tagad viss ir sakopts un visi ir apmierināti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas