"Es jūs visus tūlīt nošaušu"; Jūrmalā vīrietis autobusā izvelk ieroci

tautaruna.lv 15.augusts 2023, 7:00
 
Andrejs Terentjevs/F64
Tiek meklēti liecinieki nepatīkamam incidentam autobusā, kas devās no Bulduriem uz Slokas staciju. Viens no pasažieriem sāka vicināties ar gāzes ieroci un beigu beigās arī izšāva, vēsta "Degpunktā".

Konflikts aizsākās trešdienas vēlā vakarā, 4. autobusā, kas devās pēdējā reisā. Kāds bija iemesls izvilkt no kabatas ieroci un sākt tēmēt uz apkārtējiem, īsti skaidrības nav. Par to domas dalās. Jūrmalas autobusu satiksmes pārstāve stāsta to, kas šobrīd zināms uzņēmumam.

“Šis vīrietis, kuram bija gāzes pistole, vēlējās izkāpt pieturā “Talsu pagrieziens”. Pasažieris, kurš atradās salonā, redzēja, ka viņš ir izvilcis gāzes pistoli un jautāja - vai viņš ir traks? Uz ko viņš krievu valodā atbildēja - es jūs visus tūlīt nošaušu. Tas, ko uzņēmums šobrīd jau ir izdarījis, ir saglabājis video ierakstu, kas tiks nodots arī policijas rīcībā pēc oficiāla pieprasījuma, tāpat ir paņemts paskaidrojums no autobusa vadītāja, kurš strādāja šajā vakarā.”

Autobusā atradās vairāki pasažieri un viena no tiem bija Svetlana. Viņa pieļauj, ka strīds aizsācies cigaretes dēļ. Sieviete stāsta, ka bija redzams, ka vīrietis ir stiprā reibumā. Viņš sarunājies ar kādu pāri, bet vienā mirklī kāds kādu pārpratis un kašķis izcēlies uz līdzenas vietas. Acīmredzot, lai konfliktu risinātu, iereibušais pasažieris izvilcis ieroci.

"Vīrietis sāka viņu neitralizēt, aizturēt, bet viņš turēja pistoli un kliedza, ka tik un tā tūlīt izšaus. Es sēdēju ar muguru, pagriezos un tā pistole bija man pie sejas. Vīrietis kaut kā to ieroci satvēra un šāviens aizgāja uz augšu. Autobuss bija pilns ar gāzi, cilvēki sāka kliegt, sievietes sāka krist uz grīdas. Vārdu sakot, viņu kaut kā neitralizēja un galapunktā pie Kauguru Maksimas viņu vienkārši no autobusa izmeta."

Svetlana zina stāstīt, ka vīrietis, kurš draudēja ar ieroci, pats devies uz policiju un sniedzis liecību. Viņš sevi pataisījis par cietēju un vainojis romu tautības cilvēkus, kas viņam it kā uzbrukuši ar gāzes ieroci. Valsts policijā skaidro, ka šobrīd ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process par ieroču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas