"Atlaišana no darba būtu svētība"; latviešu meteorologs par darba apstākļiem

tautaruna.lv 18.jūlijs 2023, 9:20
 
Oksana Džadana/F64
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnes Twitter uzmanību šoreiz pievērsis nevis ar laika prognozi, bet ierakstu par saviem darba apstākļiem un algu.
Trallis atklāj, ka strādā 7 dienas nedēļā un saņem 600 eiro algu.

"Es strādāju 7 dienas nedēļā, katru rītu ceļos plkst.5-6, brīvdienu nav. Man nav pilna laika darbs, tomēr tie 600 eiro mēnesī, ko saņemu no LETAs, nešķiet adekvāts atalgojums. LETA ir vienīgā ziņu aģentūra Latvijā, tās rakstus pārpublicē visi citi; nebrīnieties par ziņu kvalitāti," raksta Trallis.

Komentētāji steidz iedziļināties diskusijās ar meteorologu, uzdodot viņam dažādus jautājumus.

Komentētājs: "Nu parēķini. Ja par 3 stundām dienā maksā 600 eiro, tad par 8 stundām kādus 1500. Baigi protams neieskriesies, bet lai tevi priecē sajūta, ka visticamāk, tu esi viens no labāk atalgotajiem žurnālistiem un ne tikai LETĀ. Nav tā naudīgākā profesija, bet vienmēr taču ir izvēle."

Trallis: "Par darbu ārpus normālā darba laika (plkst.5-8 rītā un brīvdienās) man nemaksā neko. Tas būtībā ir likuma pārkāpums, un darba līgumā minētās atrunas nav spēkā, jo uzņēmums gūst peļņu no mana darba un arhīvi, kā arī mediju pārpublicētie teksti pierāda, ka esmu strādājis šajā laikā."

Komentētājs: "Līgumā nav gadījumā punkts par to, ka jūs nedrīkstat publiski apspriest savu algu? Es jau neko, galvenais, lai dēļ šī tweeta nesanāk problēmas un beigās vēl neatlaiž no darba. Paldies par darbu un lai veicas!"

Trallis: "Nav svarīgi, kas rakstīts līgumos, jo tiesā spriedīs pēc valsts likumdošanas, tai ir augstāks spēks. Turklāt atlaišana no darba droši vien būtu svētība."

Tāpat Trallis atklāj, ka atvaļinājums viņam tomēr ir, kopumā dienā viņš strādā minimums trīs stundas, bet reizēm visu dienu jāseko līdzi novērojumu datiem un prognozēm.

Cilvēkiem vēl daudz viedokļu - kāds raksta, ka alga ir neadekvāti maza, kāds iesaka nomainīt darbu, vēl kāds pateicas Trallim par ieguldīto darbu un laika prognozēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas