Šausminoša statistika: autovadītāji Latvijā "nodzer" 30 mašīnas nedēļā

tautaruna.lv 14.jūlijs 2023, 13:15
 
F64
Pērnā gada nogalē stājās spēkā kriminālatbildība par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā, kad autovadītāja asinīs ir vairāk nekā 1,5 promiles alkohola. Neskatoties uz sodu bargumu, likumpārkāpēju joprojām ir daudz. Vidēji katru nedēļu konfiscēto automašīnu parku papildina aptuveni trīsdesmit dzērājšoferu automašīnas, vēsta Rus.LSM.lv raidījums "Segodņa večerom".

Pagājušā gada novembrī par braukšanu dzērumā pie kriminālatbildības saukti 635 cilvēki. Vairāk nekā divas trešdaļas bija spiesti šķirties no sava transportlīdzekļa. Šīs automašīnas nonāk Nodrošinājuma valsts aģentūras stāvvietās un gaida, kad tās tiks nogādātas Ukrainā vai nodotas Valsts ieņēmumu dienestam (VID). VID lemj, vai automašīnu pārdot izsolē vai nosūtīt metāllūžņos, raksta Rus.lsm.lv.


Vai šīs izmaiņas ir bijušas efektīvas? Kopš to stāšanās spēkā pieķerti vairāk nekā divi tūkstoši dzērājšoferu. Tādā pašā laika posmā gadu iepriekš tika pieķerts par 400 cilvēkiem vairāk.

"Vēl ir pāragri spriest par rezultātiem, jāpaiet ilgākam laikam, lai mēs varētu spriest, vai šīs likuma izmaiņas tiešām ir bijušas efektīvas vai ne," sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka vietnieks Artūrs Smilga.

Pēc Nodrošinājuma valsts aģentūras aplēsēm, konfiscēto automašīnu pārdošana izsolē vai nodošana metāllūžņos notiek lēnāk nekā to konfiskācija dzērājšoferiem. Kopumā līdz šim brīdim tika konfiscētas 432 automašīnas.

"Diemžēl nepiepildījās mūsu cerības, ka cilvēki varētu kļūt likumpaklausīgāki un, citiem vārdiem sakot, mazāk dzert, vadot automašīnu, jo statistika, manuprāt, šobrīd ir ārkārtēja.

Vidēji nedēļā tiek konfiscētas 30 automašīnas. Tas ir, autovadītāji "nodzer" 30 automašīnas. Mēs nevaram tikt līdzi tik daudziem dzērājiem."
- atzīst Nodrošinājuma valsts aģentūras Resursu daļas vadītājs Jānis Nebars.

Situācija aģentūras stāvlaukumā ir kritiska. Vairāk nekā 90% stāvvietu ir pilnas. Stāvlaukumos Madonā, Ludzā un Kuldīgā vietu nav vispār. Trešdaļa automašīnu jau ir pārvesta uz Ukrainu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas