Stendzenieka un latviešu dzejnieces skandāls uzņem apgriezienus

tautaruna.lv 14.jūlijs 2023, 1:30
 
F64
Pirms kāda laika skarbus vārdus mikroblogošanas vietnē Twitter reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks veltīja dzejniecei un publicistei Liānai Langai. Šo situāciju Laumas Lapsas materialā "Reklāmists rupji pasūta dzejnieci" izdevumā "Privātā Dzīve" kometējusi gan Langa, gan arī Stendzenieks.

Kā vēstījām, Langa rakstīja par dzirdēto Rimi lielveikalā, kad darbinieces savā starpā sarunājušās krievu valodā.

"Vakar ceļā pie Intas Skujenieces biju iegājusi Salapsils @RimiLatvija, tur aiz vairākām letēm bez mazākām bremzēm krieviski sabļaustījās pārdevējas. Atstāja nomācošu iespaidu, radot urlisku vidi. Jums ir kaut kādi uzvedības noteikumi, Rimi? Kāpēc mums Latvijā jājūtas kā paRašā?" rakstīja Langa.

Asi uz šo ierakstu reaģējis Stendzenieks, beigās veltot Langa gaužām neglaimojošus vārdus.

"Cilvēki sava starpā sazinās savā valodā? Ko Tu gribi, lai RIMI dara? Tu absolūti ne ar ko neatšķiries no vissūdīgākajos padomijas gados piedzīvotās etniskās diskriminācijas faniem. Varbūt pieturies ja ne pie LTV7 un LR4 kritizēšanas, tad vismaz pie ēdienkartēm. Ej dirst, Liāna," rakstīja Stendzenieks.

Langa, komentējot šos Stendzenieka vārdus, saka, ka neuztver viņa ierakstus soctīklos nopietni, jo tie ir "neargumentēti, infantili, un viņš mani sūta kaut kur...". Langa to sauc par bērndārznieka līmeni un piebilst, ka Ēriks ir pagātnē aizkavējies cilvēks, kas nesaprot kampaņu "Runā latviski".

Stendzenieks izdevumam skaidro, ka nenožēlo to, ka bijis tik rupjš. Viņam vajagot daudz, lai pasūtītu kādu di***.

"Tomēr katru reizi, kad redzu kādu vicināmies ar pseidopatriotisku karogu un aizliedzot cilvēkiem sarunāties viņu dzimtajā valodā, es varu pasūtīt di*** nekavējoties!" viņš saka.

Viņš arī piebilst, ka izprot Langas minūšu slavas mirkli.

"Viņa diemžēl nav kļuvusi tik tautā populāra un ikoniska ar savu dzeju."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas