IT darbiniece iesūdzējusi tiesā priekšnieku par viņai sūtītiem epastiem. Kas tajos bija tik aizskarošs?

tautaruna.lv 19.maijs 2023, 19:11
 
Pixabay.com
Lielbritānijā IT jomas darbiniece iesūdzējusi tiesā savu priekšnieku par seksuālu uzmākšanos, jo uzskatīja, ka viņš lieto "xx", "yy" un "????" simbolus e-pastā kā kodu, kas aicina uz seksuālām attiecībām, raksta bbc.com.

Karīna Gasparova arī apgalvoja, ka Aleksandrs Goulandris pārdēvējis darba failu ar saviem iniciāļiem "ajg", izveidojot saīsinājumu no vārdiem "A Jumbo Genital" (ļoti lieli dzimumorgāni).

Londonas Centrālajā tiesā paziņoja, ka Gasparovas kundzes uztvere par notikumiem ir “sagrozīta”, un viņas prasības tika noraidītas.

Sieviete bija projektu vadītāja kāda uzņēmumā Londonas birojā. Viņa vērsās tiesā pret uzņēmumu, apgalvojot, ka ir piedzīvojusi seksuālu uzmākšanos, diskriminācija un negodīgu atlaišanu. Viņa ticēja, ka viņas priekšnieks “mēģina uzsākt ar viņu sarunu”, apspriežot darba jautājumus, un apgalvoja, ka viņš nenovērsīs no viņas acis. Tāpat tika apgalvots, ka priekšnieka e-pasta sarakste esot norādījusi uz vēlmi “iesaistīties seksuālās darbībās”.

E-pastā, kas tika iesniegta kā pierādījums, bija rakstīts:

“Vai varat, lūdzu, aizpildīt sekojošo:

Risinājums, ko pašlaik izmanto xx Agris un yy Baržu līnijas kukurūzas kravām dienvidu-ziemeļu plūsmas ???? ūdensceļos.

Vai varat arī atgādināt, kāds būs atlikums un aptuveno laiku.

Paldies”

Gasparova kundze, kura tiesā pārstāvēja pati sevi, apgalvoja, ka “xx” apzīmē skūpstus, “yy” seksuālu kontaktu un “????” ir kodēts veids, kā jautāt “kad viņa būtu gatava” iesaistīties seksuālās darbībās.

Papildu apsūdzības ietvēra Goulandrisa teikto: “Lai jums jauks vakaru”, ko Gasparova raksturoja kā izteiktu “pievilcīgā balsī”, turklāt apgalvoja, ka viņš apzināti pieskāries viņas rokai, kad sniedzās pēc datora peles.

Tiesa paziņoja, ka nevienam no incidentiem nebija seksuāla rakstura, un apsūdzības tika noraidītas.

Gasparova kundze tiesai sacīja, ka Goulandrisa kungs ir “bagāts un varens” un ka “vīrietis savā amatā būtu pārāk gudrs”, lai atklāti izrādītu savus nodomus.

Sieviete iesniedza oficiālu sūdzības vēstuli pret savu priekšnieku, taču atkāpās no amata, kad tā tika noraidīta. Tiesa nosauca Gasparovas kundzes prasības par “aplamu ikdienas notikumu uztveri”, un viņai tika piespriests samaksāt 5000 tūkstošus mārciņus lielos tiesas izdevumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

19.maijs 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas