"Un ko jūs, plebeji?"; atklāj, cik Stukānam būs liela pensija

tautaruna.lv 19.maijs 2023, 2:30
 
Kaspars Krafts/f64
Kārlis Seržants "Twitter" publicējis informāciju, kā tiekot rēķinātas izdienas pensijas un cik pensijā saņems Stukāns.

Kārlis Seržants raksta: "Prokuroriem,tiesnešiem,policistiem izdienas pensiju nerēķina no iemaksām soc.fondā, bet tā ir 80% no algas. Piemēram, Stukāns 2027. gadā pēc ģenerālprokurora pilnvaru izbeigšanās 55 gadu vecumā aizies ap 6500 eiro lielā pensijā. Un ko jūs, plebeji?"

Komentētāji gan oponē, gan piekrīt, ka izdienas pensiju piešķiršana ir jāizbeidz: "Taisnības labad tomēr jāpasaka,ka,lai dabūtu "80% no algas",visām šīm kategorijām, aizejot 50 gadu vecumā izdienas pensijā, pirms tam jānostrādā šajās iestādēs vismaz 32gadus... Visi, pat Kārlis Seržants, varēja 90.gadu sākumā iet "muļķoties" tur, lai 50gadu vecumā dotos pensijā!"

"Izdienas pensija ir steidzami izbeidzams pasākums. Kā šis padomju sūds var 30 gadus vilkties līdzi, kādi nespējnieki šajos gados bijusi politiķi. Nekur pasaulē šāds murgs neeksistē."

"Izdienas pensijas jāatstāj tikai mediķiem, policistiem, ugunsdzēsējiem un armijniekiem. Visi VID ierēdņi, prokurori un pārējie apkaklītes arī pēc 50 nav sabojājuši veselību un psihi darbā un spēj savus pienākumus veikt tik pat labi kā 25 gados."

"Vēl balerīnas un balerīņi, arī armija, bet reālā, nevis grāmatveži ar uzplečiem…"

"Es, plebejs, maksāšu nodokļus, lai viņiem pietiek pensijām un man nepietiek reizi gadā ar ģimeni aizbraukt ceļojumā atpūsties."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas