Ļaudis iesaka ieviest obligāto ikgadējo veselības pārbaudi; "Bezmaksas medicīna tiem, kas regulāri pārbaudās"

tautaruna.lv 19.maijs 2023, 13:15
 
pixabay.com
Reaģējot uz hronisko naudas trūkumu veselības aprūpes sistēmā, kā arī nemitīgajiem ārstu aizrādījumiem, ka cilvēki pie speciālista vēršas novēloti, tāpēc ārstēšanās ir dārga, cilvēki izsaka iespējamos variantus, kā uzlabot Latvijas iedzīvotāju vispārējo veselības stāvokli un samazināt valsts izdevumus ielaistu slimību ārstēšanā.

Ieraksts "Twitter": "Varbūt pateikšu drusku stulbību, bet dullu lietu - LV varētu būt pirmā valsts pasaulē, kurā par obligātu nosaka iedzīvotāju "tehnisko apskati". Ja veselības, onkoloģisko un citu slimību ārstēšana ir tik nesamērīgi dārga, lētāka būtu visu iedzīvotāju regulāra apskate, lai kaites atklātu savlaicīgi."

Komentētāji gan nav tik optimistiski noskaņoti, ka šāda sistēma reāli strādās, jo jau tagad vairākās darba vietās noteiktās obligātās veselības pārbaudes ir formālas.

"Profilaktiskas veselība pārbaudes pastāv Francijā. 1x gadā vai ik 2 gadus. LV nav ārstu, kas veiktu. Ok, atklās vēzi. Un? Uz staru terapiju netiks, rinda gara, ilgāk mocīsies. Labāk tomēr nomirt ātri. Tāds ir Vienotības sapnis: nomirst ātri, nav izdevumu, nav pensijas."

"Kā to panākt no iedzīvotāju puses. Man mamma mediķis atceras padomjlaika dispanserizāciju - lūgšus lūdzās nākt uz vizīti. Arī tagad reizi gadā pie ģimenes ārsta var iet bez maksas, bet neiet jau..."

"Kā to panākt no iedzīvotāju puses. Man mamma mediķis atceras padomjlaika dispanserizāciju - lūgšus lūdzās nākt uz vizīti. Arī tagad reizi gadā pie ģimenes ārsta var iet bez maksas, bet neiet jau..."

"Ļoti liela daļa sabiedrības jau ir pakļauta periodiskām veselības pārbaudēm, piemēram, saistībā ar tiesību pagarināšanu. Jēga no viņām? Kādam tur kaut ko atklāj (ja neskaita kataraktu tiem, kam acu ārsts uz acīm paskatās, nevis tikai papīrus saraksta)?"

"Pateikšu vēl trakāku ideju - bezmaksas medicīna tiem, kas regulāri pārbaudās. Pārējie saņem rēķinus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:47

Jaunākās diskusijas