Lietuvā masveidā pērk elektrības skaitītājus. Kāpēc tāda ažiotāža?

tautaruna.lv 8.februāris 2023, 1:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Lietuvā pērn sākusies viedo elektrības skaitītāju uzstādīšana. Daļa iedzīvotāju nepiekrīt mainīt skaitītājus, savukārt citi samierinās ar jauninājumu, bet arī iegādājas savus elektrības skaitītājus, ar kuriem pārbauda, ​​vai viedie skaitītāji darbojas pareizi, vēsta Lietuvas TV3.

Tirgotāji aplēsuši, ka šādu elektrības skaitītāju, kas maksā nieka 20 eiro, pārdošanas apjoms šobrīd ir rekordliels. Ar šīm ierīcēm var pārbaudīt, cik daudz elektrības patērē dažādas ierīces.

Es neticu viedajiem skaitītājiem, bet gribam vai negribam, tie būs jāmaina. Tāpēc es gribu, lai būtu alternatīva, ar kuru es varu pārbaudīt, kā tie gudrie skaitītāji strādā, vai viņu dati ir patiesi,

Lietuvas TV3 citē kādu lietuvieti, kurš nesen iegādājies šo ierīci.

Internetveikala "Pigu.lt" tirdzniecības vadītāja Kristina Liškauskaite portālam tv3.lt komentēja, ka gan elektroenerģijas patēriņa skaitītāju, gan viedligzdu ar patēriņa skaitītāju tirdzniecība ar katru gadu pieaug. "Tiesa, šo preču popularitāte šajā sezonā mūsu pircēju vidū ir vienkārši fenomenāla. Šosezon pārdodam trīs reizes vairāk šo ierīču nekā pērn šajā laikā. Elektroenerģijas patēriņa skaitītāju vidējā cena mūsu elektroniskajā tirdzniecības centrā ir aptuveni 20 eiro,» stāstīja tirdzniecības vadītāja.
"Energijos Skirstymo Operatorius" sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Pauļus Kalmantas apliecināja, ka klienti var uzstādīt elektrības kontroles skaitītājus, ja vien tie netraucē sadales tīkla darbu. "Tomēr jārēķinās, ka pašu iedzōvotāju pieslēgtais elektrības skaitītājsn nav sertificēts, tajā laikā uzņēmuma uzstādītās uzskaites ierīces ir sertificētas," sacīja Pauļus Kalmantas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas