Šoferim aizmiegot pie stūres, policija spiesta dzīties pakaļ automašīnai

tautaruna.lv 6.janvāris 2023, 7:00
 
pexels.com
Mūsdienās automašīnu ražotāji piedāvā arvien jaunas funkcijas, kā atvieglot braukšanu. Populārais elektroautomobiļu ražotājs "Telsa" piedāvā šoferiem pat pavisam atslābināties no auto stūrēšana un šajās mašīnas ir iespējams iestatīt autopilotu. Pavisam nesen, izmantojot šādu funkciju, kāds Vācijas šoferis ir iekūlies pamatīgās nepatikšanās, vēsta "Daily Star".

Vācijas ceļu policisti pamanīja, ka kāda mašīna pa automaģistrāli brauc uz 109 km/h. Policisti ar skaņas signāliem aicināja šoferi piestāt ceļa malā.

Policistiem par brīnumu šoferis viņu aicinājumu ignorēja un turpināja virzīties uz priekšu.

Policisti turpināja sekot automašīnai veselas 15 minūtes. Tieši šajā brīdi policisti konstatēja, ka šoferis guļ pie stūres. Pēc 15 minūtēm viņš pamodās, konstatējot, ka viņam seko polcija, viņš apstājās ceļa malā.

Kā minēja šoferis, tad viņš nezināja, ka viņam seko policisti, jo bija ieslēdzis autopilota funkciju un aizmidzis.

Paziņojumā presei Bavārijas policija sacīja: "Amatpersonas konstatēja, ka Tesla vadītājs bija atgāzies sēdeklī ar aizvērtām acīm un nolaidis rokas no stūres. Tas pastiprināja aizdomas, ka viņš [automašīnas] vadību atstājis autopilota ziņā."

Kā atklāja policisti, tad 45 gadus vecais Telsa vadītājs bija sēdies pie stūres reibumā. Šobrīd tiek veikta ekspertīze, lai noskaidrotu, kādu vielu reibumā šoferis bija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas