Pieprasot milzu kompensāciju, "Romeo un Džuljeta" aktieri iesūdz tiesā filmas veidotājus

tautaruna.lv 6.janvāris 2023, 10:30
 
AFP/Scanpix/Leta
1968. gadā uz ekrāniem nonāca Paramount Pictures filma "Romo un Džuljeta". Galveno varoņu lomas spēlēja aktrise Olīvija Hasija un Leonards Vaitings.

Kā vēsta medijs "Daily Star", tad tagad, pēc 55 gadiem, abi aktieri ir iesūdzējuši tiesā kompāniju Paramount Pictures.

Abi aktieri uzskata, ka būdami nepilngadīgi, filmas filmēšanas laikā ir piedzīvojuši seksuālu vardabību.

Tajā brīdī, kad tika uzņemta filma "Romeo un Džuljeta", Olīvija bija vien 15 gadus veca, bet Leonards - 16 gadus vecs. Abiem aktieriem sākotnēji filmas režisors sacīja, ka netiks filmēti kailskati. Tomēr filmēšanas procesam ejot uz beigām režisors Franko Zarifelli paziņoja, ka būs nepieciešams filmēt kailskatus, citādāk filma "izgāzīsies".

Tagad 71 gadus vecā aktrise un 72 gadus vecais aktieris ir vērsušies Kalifornijas tiesā. Viņi apsūdz kompāniju Paramount Pictures par seksuālu vardarbību un tīšu stresa izraisīšanu. Aktieri apgalvo, ka filmas režisors viņus piespieda filmēties kailiem. Viņi vēlas piedzīt 500 miljonus ASV dolāru lielu kompensāciju.

Aktieru menedžeris atzina, ka abi pusaudži filmēšanās laikā ļoti uzticējās režisoram. "Tas, ko viņiem teica un kas notika, bija divas dažādas lietas. Viņi uzticējās Franko. [...] Franko bija viņu draugs. Atklāti sakot, kurš gan 16 gados saprot, ko dara?"

Tiesā iesniegtajā prasībā ir rakstīts, ka abi aktieri nezināja, ka viņi tiek filmēti kaili. Tiek apgalvots, ka filmas režisors aktieriem paradījis, kur atrodas kamera brīdi, kad viņi atradās vienā telpā, taču apgalvoja, ka kailskati netiks iekļauti filmā. Filmējot kailskatu ainu abu aktieru ķermeņi bija speciāli nogrimēti.

Hasija un Vaitings pieprasa tieši 500 miljonu dolāru lielu atlīdzību par radītajām ciešanām, jo šī summa atbilst tam, cik daudz filma ir nopelnījusi kopš tās iznākšanas uz ekrāniem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas