Ko atbildēja Krievijas amatpersonu radinieki, kad žurnālisti aicināja doties karot?

tautaruna.lv 5.novembris 2022, 19:00
 
Nora Krevneva / F64
Krievijas pētnieciskie žurnālisti veikuši eksperimentu, apzvanījuši Krievijas amatpersonu radiniekus ar aicinājumu doties karā, raksta portāls "Pravda.com.ua".

Žurnālisti zvanīja un rakstīja Krievijas amatpersonu radiniekiem. Neviens nepiekrita doties karā kā brīvprātīgais, daži teica, ka dosies uz Ukrainu, ja tiks mobilizēti.

Intervēto vecuma diapazons ir 20 līdz 39 gadi.

Piemēram, Krievijas aizsardzības ministra Serhija Šoigu znots atvaļinājumā lidoja uz Nepālas galvaspilsētu Katmandu dienā, kad krievu medijs "Svarīgi stāsti" mēģināja ar viņu sazināties. Viņš izlasīja jautājumu par mobilizāciju, bet neko neatbildēja.

Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieka dēls Dmitrijs Medvedevs vienkārši teica, ka nav saņēmis pavēsti no Militārā komisariāta.

Sarunas laikā prezidenta administrācijas vadītāja pirmā vietnieka Serhija Kirijenko znots vienkārši nolika klausuli, izdzirdot jautājumu par attieksmi pret mobilizāciju.

Arī prezidenta administrācijas vadītāja pirmā vietnieka Oleksija Gromova dēli, uzzinot par mobilizāciju, nolika klausuli.

Krievijas Iekšlietu ministra dēls Volodimirs Kolokoļcevs sacīja, ka ir gatavs doties karot Ukrainā, ja saņems pavēsti: "Kā savas valsts patriots un pilsonis es vienmēr iešu to aizstāvēt. Ja tikšu iesaukts ar atbildību došos. Neizslēdzu, ka tā arī notiks, jo man ir ļoti pareizi domājoša ģimene."

Maskavas apgabala gubernatora Andrija Vorobjova znots neatbildēja uz telefona zvanu, bet izdzēsa saraksti pēc jautājuma par viņa attieksmi pret mobilizāciju.

Krievijas Aizsardzības ministra vietnieka Ruslana Salikova dēls sacīja, ka ies karot, ja saņems pavēsti: " Kāpēc negāju kā brīvprātīgais? Un kas man ir ko darīt ar militārajiem spēkiem? Ir iesaucamie, ir cilvēki no militārās specialitātes. Man nav militārās specialitātes."

Valsts domes deputāta Ireka Boguslavska dēls sola doties karā, ja būs pavēste: "Un kur man doties? Sēdēt pagrabā? Kamēr mani atradīs un ierosinās krimināllietu? Ja valstī būs vispārēja mobilizācija un [pasludināts] karastāvokli, tas ir pēdējais līdzeklis. Es domāju, ka ikviens darīs [kaut ko], lai aizsargātu savas zemes, savas teritorijas."

Valsts korporācijas Rostec vadītāja Serhija Čemezova dēls atteicās atbildēt uz jautājumiem, sakot, ka pavada laiku kopā ar ģimeni.

Valsts domes deputāta Vjačeslava Ņikonova dēls sacīja, ka viņam ir neērti atbildēt uz jautājumiem un viņš priecājas, ka mobilizācija beidzās: "Priecājos, ka tā [mobilizācija] beidzās, jo es pakļuvu zem tās. Es saprotu, ar ko [Krievija karo]. Un kam šis jautājums? Man nav ērti uz to atbildēt...".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:48

Jaunākās diskusijas