Skaidro eksperts: kas notiktu, ja tagad piedzīvotu kodolsprādzienu

tautaruna.lv 12.oktobris 2022, 15:15
 
Image by WikiImages from Pixabay / Pixabay
Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā no uzbrucēju puses jau vairākkārt izskanējusi retorika, kurā tiek draudēts ar kodolieroču pielietošanu. Kamēr Aizsardzības ministrija informē par iespējamu Krievijas kodolretorikas pieaugumu, tikmēr eksperts skaidro, kas notiktu, ja tagad tiktu piedzīvots kodolsprādziens.
"Te ir mūsu stratēģisko pētnieku lielā kļūda, jo viņi neparedzēja, ka tādas sekas var iestāties," TV24 raidījumā "Uz līnijas" norādīja RTU Aizsardzības un militāro tehnoloģiju pētījuma centra vadītājs Juris Ķiploks. "Salīdzināt Hirosimu un Nagasaki un mūsu pilsētas mēs nevaram, tāpēc, ka tajā laikā Japānā lielākā daļa ēku bija būvētas no skaliņiem un papīra. Tas, kas tur bija kapitālās celtnes, principā arī palika."

"Mums ir ļoti daudz kapitālo celtņu, viņas zināmā mērā mazinās trieciena vilni. Bet saprotiet vienu - pilnībā izvairīties no sekām nav iespējams. Mums ir jārīkojas preventīvi, jāsāk kaut kas darīt tagad. Jo tajā brīdī, kad raķetes vai lidmašīnas pacels gaisā, mēs neko izdarīt nevarēsim," uzsver speciālists.

Atgādinām, ka aizsardzības ministrs Artis Pabriks ir norādījis, ka “NATO alianse Krievijas kodoldraudus uztver nopietni un rūpīgi seko notikumu attīstībai. Vienlaikus, kā vairākkārt ir uzsvēris NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs un NATO dalībvalstu līderi, šī Krievijas bezatbildīgā retorika nekādi nemazinās rietumvalstu atbalstu Ukrainai cīņā par savu suverenitāti un teritoriālo nedalāmību."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:57

Jaunākās diskusijas