Brīdina par viltvāržiem, kas izmanto jaunas krāpšanas metodes

tautaruna.lv 12.oktobris 2022, 18:30
 
Romāns Kokšarovs/ F64Photo Agency
Kārtējo reizi sociālajā tīklā facebook ievietots ieraksts, kurā līdzcilvēki brīdināti par krāpnieku mēģinājumiem izkrāpt gan piekļuves datus bankas kontiem, gan paroles, kas atrodamas datoros.

Kāds sociālā tīkla facebook lietotājs informējis, ka aizvadītajā nedēļā saņēmis zvanu, kura laikā krāpnieki esot skaidrojuši, ka uz viņa vārda atvērts konts un notiek tirgošanās ar kriptovalūtu.

"Zvanot no kaut kādas eiropas finansu policijas departamenta kas sēž Vīnē. (jau pirmais nepareizais fakts, jo kriptovalūta netiek regulēta). Lai varētu atsūtīt man oficiālo dokumentu, nevis prasa e-pastu bet gan lejuplādēt anydesk.com programmu. Tiem kas nezina, tad ar šīs programmas palīdzību var pieslēgties jūsu datoram attalināti (vai jebkurai citai viedierīcei) un ne tikai redzēt kas notiek uz jūsu datora ekrāna, bet viņi pat jūsu datorā var darīt ko grib. Šo instrumentu izmanto parasti, lai attalināti remontētu datorus, tu sēdi un skaties kā kāds cits attalināti braukā ar peli pa tavu datora ekrānu," skaidro ieraksta autors.
"Zvana no 3 dažādiem numuriem (Igaunijas, Zviedrijas un arī Lietuvas), draud ka jums būs nepatikšanas jo uz jūsu vārda ir kriptovalūtas konts, un grib lai jūs dodat piekļuvi savai viedierīcei! Draugi esiet uzmanīgi, jo šādi, viņi okupēs jūsu datoru, datus un visu kas vien datorā darīts! Visas parolas kas ir jūsu datorā, redzēs visus jūsu bankas kontus, kad vērsiet tos vaļā, nedod dievs vēl pases dati uz datora saglabāti, utt. ! Bet pats trakākais viņi arī paši varēs darīt tavā datorā ko gribēs!!! ESIET uzmanīgi!!!" uzsver ieraksta autors.
Arī komentāros cilvēki norādījuši, ka saņēmuši līdzīgus zvanus, turklāt vienā no gadījumiem krāpnieki draudējuši kādai pensionārei.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas