Sokolovam skarbs viedoklis saistībā ar "Skultes lidmašīnu"

tautaruna.lv 31.jūlijs 2022, 16:08
 
Imants Vīksne
" Esmu absolūti PRET Putinu un Krievijas agresiju. Bet es uzskatu, ka iznīcināt vēsturisku lidmašīnu ir pilnīgs stulbums un idiotisms," "Facebook" raksta fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, runājot par tā saukto Skutes lidmašīnu.
"Šādu lidmašīnu pasaulē ir pavisam nedaudz. Es biju vairākos aviamuzejos ASV un Vācijā un tur gan padomju, gan vācu lidmašīnas ir norestauretas un rūpīgi saglabātas. Iznīcināt lidmašīnu ir barbarisms kaut kāds!
Ja man būtu iespēja, es labprāt nopirktu to lidmašīnu un saglabātu.
Tas nav nekāds simbols!!! Tā ir tehnika! Retais tehnikas eksemplārs!" uzskata Aleksandrs Sokolovs.
Neatkarīgā jau rakstīja, ka Mārupes novada pašvaldība formulējusi pamatojumu, kas tās ieskatā padara pieļaujamu padomju režīmu slavinoša objekta novietošanu un publisku izrādīšanu Skultes ciemā - svarīgi ir saglabāt aviācijas vēsturi. Runa ir par padomju armijas bumbvedēju, kas savulaik uzstādīts ar mērķi slavināt padomju okupācijas varu un sarkano armiju, kuras mantiniece pašlaik slepkavo cilvēkus Ukrainā. Kultūras ministrija ir pašvaldībai pretējos ieskatos un uzskata, ka objekts “lidmašīna” ir jāiznīcina.
KM ar oficiālu vēstuli 28. jūlijā vērsusies arī VARAM, lūdzot nodrošināt kontroli pār to, kā pašvaldības izpilda likuma un tam pakārtoto Ministru kabineta noteikumu prasības attiecībā uz padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu demontāžu.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:13

Jaunākās diskusijas